rizqi pun buka pose sama2 ngn kami...ety bg dia mkn mushroom soup...bukan main suka lagi dia..separuh mangkuk dia habis makan....rasa baru la katakan..mmg la dia suka..skrg ni pun ety dh start buatkan dia bubur..kadang2 bubur+ikan bilis+carrot....@ bubur+ikan bilis+brokoli..n lain2 lg...
hari sabtu lak kami semua balik kampung coz ada acara buka pose besar-besaran kat rumah my grandpa....mmg ni pun perkara wajib setiap tahun...mmg meriah..bayangkan lebih dari 10 fmily semuanya termasuk anak,menantu,cucu n cicit...dh boleh buat kenduri la....senang citer kl kenduri xyah ajak org lain pun dh penuh rumah...sebelum smpi tu kami sempat singgah bazar ramadhan...kami beli popia...pecal....n kuih muih...
makanan buka pose hr tu sgt menyelerakan semua org..
udang galah besar2 buat goreng kunyit..(yang ni paklong bawak from sabah)..mmg fresh lg...
masak tempoyak..(xingat ikan apa)
gulai lemak..
tempe goreng....
ikan siakap sweet sour.....
sambal mangga....
sayur campur....
n macam2 lagi..
air orange..sirap...
uhhhh...sedapnya..terbayang lagi semua masakan tu...ni semua hasil air tangan makcik2 ety n dibantu oleh bibik2 diorg....kuih muih sgala macam ada...yg pelik nya boleh habis semua makanan tu...dh ramai kan msti selera pun bertambah..
hari ahad lak kami sekeluarga dpt undangan dr mak ngah tuk buka pose kat restoran dia yang baru jer buka b4 bulan pose hari tu...indonesian food....restoran tu telah dirasmikan oleh Y.M Sultan Perak...mmg besar n cantik restoran yang dinamakan RESTORAN SIMPANG TIGA..bayang kan 7unit shop lot digunakan utk restoran ni lengkap dgn restroom,surau, vip room, smoking area....kl xsilap ni yang pertama di Malaysia n insyaallah akan dibuka di area KL...ni adalah hasil kerjasama dgn pihak Indonesia...modal keseluruhan dalam 1.2juta...wowwww....besarkan jumlah tu??...tp berbaloi...sempat la kami rasa masakan kat restoran makngah ni....kami dijamukan dgn makanan yang sgt lazat..
ayam kampung goreng berempah...
terung berlado...
sambal tumis udang petai...
ayam kampung masak rendang...
daging masak rendang...
kambing..xtau masak apa..
ada lagi satu tu xsilap namanya kikir (ketin)..mmg best...
air tembikai...
dessert...
*padahal xde ms dah nk bebuka kt luar*
pas bulan pose ni pn boleh...ety tau skrg ni nani tgh busy sgt2 kn..