DEKORASI BAJET

OUR LOVE...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

BUAH HATI KAMI....

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Tuesday, March 24, 2009

salam..all




today, i start my work...




early morning lg dh bangun...mandi....pas tu wat breakfast....n then siap kan my baby rizqi..




hr ni jgk 1st day rizqi kena duk kat nursery..sedih sgt rasanya terpaksa berpisah dgn rizqi buat sementara..even 8 jam tp rasa mcm berhari2...




ety slalu pesan pada rizqi...




rizqi budak baik....rizqi bijak kan?....ibu xmau rizqi nakal2 kat nursery nnti yer...


jgn nangis bila ibu n abah g keje tau..




rizqi duk nursery kejap jer...xlm pun..kat nursery rizqi ramai kawan..ibu hntr pagi nnti ptg ibu ambik rizqi yer...




bila ety ckp2 ngn dia cm tu..dia asyik pndang muka ety jer..kedip2 mata dia..seolah2 dia sgt memahami apa yg ety pesankan pd dia...alhamdullilah sepanjang menjaga rizqi dia seorng yg xbyk ragam...kl bgn wktu mlm pn just nk menyusu jer..pas tu dia akan tdo balik smpi pg..


mmg berat sgt hati nk lepaskan rizqi duk kat nursery tu..tp apakan daya..1day before hantar rizqi dia asyik merengek2 jer kat rmh..bila letak jer dia trus nangis kuat2..slalunya dia xpenah pn cm tu..mybe dia tau esok dia akan ditinggalkan..berpisah dengan ibu..selama 2bln hari2 nampk ibu..pg ..ptg ..siang ...mlm stiap masa kami bertentangan mata...msti dia tercari2 wajah yg slalu dia pandang sejak lahir lg...


stiap pg ety akan hantar dia...nasib la nursery xjauh dr tmpt keje..so bila lunch time ety g tgk dia jap..jd xla dia rasa lama sgt berpisah xnmpk muka ibu dia ni..bila ptg ety dtg ambik dia msti dia akan lentokkan kepala kat dada ety..maybe dia rasa rindu sgt2...


rizqi pn dan masuk 2bln..alhamdullilah berat dia pn dh naik..dh semakin tembam..dr 2.2kg naik jd 5kg now..(untie nani..rizqi dh besar la..jgn takut lg nak dukung rizqi tau..hehehe)saiz diapers pn dh tukar..dr newborn..tukar S..n now dh pakai saiz M...cepatkan??dulu Rizqi guna PUREEN....pas tu DRYPERS n skrg HUGGIES...susu pn boleh tahan jugak la..seminggu 1 tin 900g....sbln 4@5 tin 900g...Rizqi minum susu ANMUM Infacare...just sbln jer dia dpt minum susu ibu dia ni...sian rizqi..sorry yer sayang..bkn ibu xmau bg Rizqi tp susu ibu dh xda la..


dia pn dah pandai senyum n kekadang smpi kuar suara...dh mcm ketawa lak..pas tu dh pndai berlawan ckp...seronok sgt bila tgk dia nk bercakap ...ternganga2 mulut dia..ermmm....geramnya ibu...mmg dr baby lagi dia pndai senyum...mmg ms rizqi dlm perut..ety suka ketawa..skit2 nk gelak..pastu suka tersengeh ngn org..Rizqi pn ngikutla tu..jgn dh besar nnti tersengeh ngn anak dara org dh ler yer nak...


mggu lps rizqi admit wad...demam..risau sgt ms tu...plg sedih bila dia kena cucuk n ambik darah for test..n also urine..alhamdullilah darah n urine sume ok..tiada jangkitan kuman..3hr jugak rizqi duk dlm wad..n spaptut nya rizqi kena stay for 1 day lg..tp his granma n granpa dtg trus ajak rizqi kuar..n mintak kebenaran tuk bwk rizqi balik rmh..nsb la Dr bg wlwpn dia agak risau..ms kat rmh rizqi semakin sihat..bila dia dh sihat terus bwk g jejalan..hehe...


rizqi mmg suka g jalan..even dia masih baby lg dpt rasakan mmg dia suka g jln2 ni..yer la..masa ety mengandungkan rizqi dulu mmg pn ety suka jln2..sorg2 pn xper..paling tidak g pasar mlm wlwpn amatla panas psr mlm itu...msk jer dia dlm stroller msti dia senyap..n senyum sorg...smpi lena tdo...mmg senang la bwk dia g jejalan..


thanks untie along, untie azie, untie dina n uncle padi coz dtg lawat rizqi.




12 Comments:

  1. shima said...
    Ety dah keje ye, selamat bekerja ye ^__^
    ain husna said...
    olo2 shomel ny rizqi..=)
    xsbr nak tgk la k.ety.

    esok sy dtg tgk boleh??
    azimah zainal said...
    ety..

    esok dtg tgk baby rizqi boleh?..hehehe
    ety said...
    azie n ain nak dtg kul bp?....

    nnti ety tnya pirate yer..smlm dia ajak kami balik kmpg dis weekend..kl xjd ety bgtau...

    ety mmg nak sgt korg dtg...
    along said...
    Eeei, rindu budak mata bulat tuh!
    ain husna said...
    k.ety, sy gn azie cadang nak dtg lepas kerja sok, kire mlm la, amcm? nti bgtau azie ek...

    at least azie da penah tgk rizqi, sy lom lg..hehehe
    reen-not-green said...
    BUULAT maataaa!!
    Dina said...
    Memang rindu nak tinggal anak sendiri mase gi keje kan?
    Nak pulak baby tengah kecik kemetot cam Rizqi ni..

    Teruskan jadi budak baek yea Rizqi!!
    ^___^
    ain husna said...
    k.ety, bez la jumpe aritu...
    pirate gn k.ety mmg sempoi, sampai da xsedar da kol 3 pagi..

    next time boleh jumpe lagi...ms balik tu azie gn sy mcm pencurik la senyap2 kuar, nak tutup grill pun senyap takut k.ety mangon..heheh
    :: p R i n c E s S _ N :: said...
    comelnyerr rizqi..salam kenal..
    Marsha~ said...
    mmg sedih kan nak tinggalkan baby yg belum smapai 3 bulan.. takpe, riqzi anak yg baik kan???
    .ArianiAizat. said...
    ety, da lama nani nx post commet kat sini...aseekk xbleyh jerr!!
    =)
    mlm neh bley dah..

    shiannye rizqi da kene tinggal sesorang! xpe,ibu g kejer..rizqi jadi anak yg baek baek eh!

    ety nt nani nx dukong rizqi lama lama bley?hehe

Post a Comment



Template by:
Free Blog Templates