DEKORASI BAJET

OUR LOVE...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

BUAH HATI KAMI....

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Thursday, June 25, 2009

hr ni cm ok skit xlah busy cm hr2 yang lepas..my bos pun g meeting..so xperlu buat report tuk dia lg..smlm 1hr dia kacau semata2 nak settlekan report tuk meeting hr ni...

ptg nnti nak bwk my hubby g fisio kat Az-zahrah..kaki hubby dah semakin pulih..dh boleh gerak skit2 cuma still lg rasa sakit..kena slow2..lm2 nnti ok la..

saja nak entry pics our rizqi kat blog ni...since ada baby ni mmg penat tp xtrasa penat bila tgk rizqi depan mata..dia lak mmg suka senyum n gelak..bising mulut dia..syok tgk gelagat dia..

nak update skit la ttg rizqi.....

:: berat skrg 7.5kg...dh bertambah semangat dh..baju semua xmuat...
::dia dh pandai pusing2 badan skit2 bila time meniarap...
::dah pandai buat muka merajuk bila saja2 marah dia..dh tau la tu perasaan sedih..
::asyik hepy jer dia..marah kl lambat bg susu..dulu xpun..

::dh mula bg dia makan skit..bg dia nestum, farley's n buah..so far dia mmg suka mkn..
::tdo pn dh lmbat asyik nak main jer..
::kl tdo bukan nyer boleh setempat..sedar2 dh kat kaki kita dah..
::dah pandai pegang botol dia sndiri..senang ibu n abah..


ni pic rizqi yang latest ::::







Tuesday, June 23, 2009









Lama nyer rasa xupdate my blog ni...last week mmg busy sgt2..smpi xsempat nak post entry kat blog..

now busy juge but nak jugak post entry hr ni..cm boring lak buat keje jer kan...

nak update beberapa perkara n story..
^alhamdullilah my dad dh kuar wad..n now hari2 kena g hospital tuk cuci bisul kat peha dia..hari2 juga my mum jadi Doctor abah tuk cucuk insulin..mula2 tu mmg cm takut jer mak nak cucuk tp kl dah hari2 cm dah biasa la..abah still cuti n berehat kat rumah lagi..tp tu la my dad ni mmg kuat keje...smpi kan kat hospital pun keje lagi..sign cek..coz abah 1 of the autorised person..kl abah xsign xboleh buat la any payment tuk sekolah dia..



16-17 jun
disebabkan hati yang xtenang akhirnya ety balik juga ke perak hr selasa malam n ambik EL hr rabu 17 Jun 2009...ohh..my b-day...walaupun penat tp ety tetap nak balik tgk abah..nasib la hubby memahami..so after ofis hour kemas2 brg trus balik n smpi kat t.intan dlm kul 10mlm..nasib la ety dpt masuk juga kat wad ialah abah duk hospital gomen..kl ikutkan mana boleh we all masuk tambah pulak ada baby..thank you pakcik guard..

esok nya kami g tgk abah lagi...abah rindu kat cucu kesayangan dia..abah masih blm boleh bangun..b4 g hospital kami singgah kat kantin mak dulu...g singgah makan..ynag best nyer pekerja2 mak kami sampi jer siap hidangkan makanan tu..bak kata my brother....'anak bos msti la kena layan'.....best...best...boleh dtg selalu....

yg paling surprise for me ialah mak dah beli kek b-day yg cute n sedap..thank mak...n we celebrate kat hospital..jadilah...ety xkisah..walaupun kat hospital tapi dh cukup bermakna n buat ety terharu sgt2...mu hubby siap cakap awal dah'abag xdapat nak celebrate apa2 dgn keadaan abg yg mcm ni...'xper ety undertstand it...apapn semoga keluarga kita bahagia selalu..

thank you juga to all my luvly frens yang wish b-day for me...ety sgt menghargainya..semoga u all juga akan dimurahkan rezeki dan dipanjang umur..amin...


18 jun
ety mula keje..n siapkan byk work..atas meja penuh..ety kena prepare for our seminar on 22-23 Jun di The Zon Regency Hotel...byk lagi yg xsettle...yg leceh nyer nak tunggu paper from speakers tuk printing...tu yg buat keje lambat siap..huhuhu


20 jun
my company buat family day at Tiara Beach Resot PD...kali ni buat dekat jer..tp ok pun dpt la ety join kl xmmg xdpt join nyer..tu pn ety smpi ptg sbtu coz kena settle kan dulu keje kat ofis...kl ikut malas nak g tp fikirkan nak bawak rizqi jalan2..sian dia since hubby sakit xda pn bawak dia jalan..

so smpi jer trus check in dulu..so far bilik dia ok n besar..selesa la tuk small family...lepas salin pakaian n terus turun .tp diaorg pn dh abis bersukan...huhuhu...xperlah..ety bawak rizqi mandi pool..that is 1st time rizqi mandi pool..slalunya dlm bath tub dia jer..dia mmg suka main air..tp bila ety masukkan dia dlm pool tu dia macam pelik..msti dia fikir macam2 about the pool..hehehe..mula-mula tu serius muka dia..xmau senyum...concentrate jer dia mandi..tmbah pulak ety belikan rizqi pelampung donald duck...so cute..



21 jun
b4 check out sempat lg rizqi mandi kat pool..kali ni rizqi dh mula berani mandi..dh mula senyum2..tp still lagi macam pelik..apa la anak ibu ni...xper pas ni ibu bawak rizqi g pool lagi yer..
ini sesuatu yang baru buat rizqi...ibu n abah hepy bila tgk rizqi hepy..



22 jun
bawak my hubby g check up..simen kat kaki hubby dah bukak but hubby xboleh jalan dgn baik lg..dia kena g fisio slalu..n excercise kat rumah..n ptg bawak my rizqi lak g cucuk 5month..kuat anak ibu..xnangis pun...pas tu siap senyum n gelak2 lagi..apapn ety doakan org2 yang tersayang sentiasa sihat slalu..



Tuesday, June 16, 2009


hye...

lately mcm2 perkara berlaku....


lastweek hr khamis ptg, ety balik kampung...akhirnya dapat juge peluk cium mybucuk rizqi...


smpi umah pn dh mlm nasib la rizqi xtdo lg..dia pn hepy bila tgk ibu n abah dia ada kat rumah tu...hepy sgt dia duk kat rumah atok n opah dia..mana xnya every second ada org duk layan dia..kl kat rmh tu kdg2 dia main sndiri2...


ety balik bangi hr ahad ptg....smpi kat hentian jejantas sg.buloh ety call mak nak inform dah nak smpi KL..takut mak risau..


Mak bgtau yg skrg mak kat Klinik bawak abah g jumpa Doc dia..


Ety tanya mak Knp lak ngn abah?....


Rupa-rupanya diabetis abah dan tinggi (19) n kat peha abah ada bisul...abah langsung xbgtau kat kami...padahal kami adik-beradik duk berkumpul ramai2 kat rmh tu..tp abah diam jer..


Mybe abah xnak susahkan kami n xnak kami risau..but demi abah kami sanggup buat apa sahaja...after ety balik ptg tu terus abah bgtau mak..dh 2hari bisul tu ada kat peha abah..so mak terus refer klinik n klinik minta abah terus refer hospital..sbb dh serius..


Mmg susah sgt hati ety skrg....abah terus kena tahan wad...n smpi hr ni abah masih di wad..ety nak balik tp mak kata xpayah balik dulu..coz mak n abah fhm ety pn penat..ety sorg2 drive pergi balik skrg dgn keadaan hubby yang masih kurang sihat..mak kesiankan ety...


Tp hati ety xtenang kat sini..boleh katakn setiap sejam ety akan call mak..mak pn xsihat..masa mak g hantar abah kat hospital..mak g check bloodpresure dia...sgt tinggi...lagi la ety risau..mak pn kena tahan wad..tp xlama just 3jam..tp kl xkurang juga mak kena tahan..alhamdullilah presure dah kurang n now hari2 mak kena refer kat hospital tuk follow up check...abah lak mybe hari ni kena wat small operation nak buang bisul kat peha apa..ety doakan semoga abah selamat n sihat slalu..


Sebagai yang sulung dalam keluarga, mmg hati ni sgt risau..coz kedua-dua org yang kita sayang xsihat...nasib juga adik ety yg second dh duduk kat rumah..boleh jugak dia jaga adik yang bongsu even dh 14thn pn yang bongsu tu..boleh juga dia tgk abah kat hospital..tolong mak uruskan asrama n kantin...


Side Hubby lak..mggu lepas my adik ipar lak xcident..betul2 dlm sebulan tiga2 adik beradik hubby xcident..mula2 si angah xcident dgn motor RXZ dia tu...nasib la xda yang patah..just luka2 tp teruk jgak lukanya...selang 2 minggu my hubby lak xcident ngn motor juga ontheway g keje...n selang lagi 2minggu si alang yang bongsu lak xcident ngn motor yang sama..


Now mcm2 ety fikir...dengan keje yang semakin banyak tuk dibuat....ni sume dugaan tuk kami sekeluarga...ety harap semuanya akan seperti biasa...


ety sentiasa doakan yang terbaik buat semua....


esok i'm 25th years old....ohhhhhhhh!!!! noooooo........

Thursday, June 11, 2009

( my rizqi)

ibu riiiiiiiiiiiiduuuuuuuuuuu rizqi....abah riiiiiiiiinduuuuuuuuuu rizqi....



cepatla abis work.......nak balikkkkkkkkkkkkk prk.....

ibu dh meroyan dah ni......abah pun sama...

yang kelakarnya ptg semalam.....

ety sampai jer kt rmh from ofis my hubby duk jerit2 panggil nama rizqi....pas tu duk bayang rizqi ada...siap kata rizqi nak susu la...tukar pampers dia la...ety ingat ety sorg jer yang xtenang rupanya2 my hubby pun...

sunyi jer mlm td tanpa gelak tawa n suara rizqi kat rumah tu...

mlm td buat la 3g...geram tgk dia duk senyum n gelak2 kat 3g tu...mcm xsedih jer dia berpisah ngn ibu n abah yer..byk kali jugak la wat 3g..smpi dia tdo pun kami kacau..tdo siap tutup mata ngn tangan lagi..syomel......^

ibu yang kat rumah xtau nak buat apa..g sana xok..g sini xkena...masa nak tdo lak..kami berebut2 bantal rizqi coz kat bantal tu ada bau rizqi...tarik sana...tarik sini....yang hubby duk bayang rizqi ada n tepuk2 bantal tu...konon2 rizqi la tu...hehehe...kesiannya kat kami...

pagi ni ety call mak lagi...rizqi tgh siap2 nak g shopping..suka la dia tu..tp stroller dia xbawak tinggal kat bangi..huhuuhu...larat ker opah n atok dukung tu???...nasib la....

br berpisah sehari kami dah rasa sunyi sgt2...ni kan pulak kl berminggu n berbulan2 kan? Tp ety kena ajar rizqi duk ngn org lain juga coz keje ety ni kdg2 kena g outstation..so kl dia xbiasa nnti lg ety ssh hati..from now la kena ajar dia kan?..at least dia dh biasa..

apapn ety xsabar nak balik ptg ni...huhuhu...kena drive...

'ANAK PENGIKAT KASIH SAYANG KELUARGA'


our sweetheart

Wednesday, June 10, 2009


hr ni ety juz tinggal berdua jer ngn my hubby....


knp?mana rizqi?


rizqi dh kena culik dgn my parent tadi....


waaaaaaaaaa.........^


sedih la ibu ngn abah...sunyi la kami berdua..slalunya balik dr keje ety pick up rizqi kat nursery n kat rmh abah dia lak main2 ngn dia..tp hr ni dia dh ikut my family balik ker perak...


last week lg mak bgtau nak ambik rizqi coz now kan cuti sekolah so adik2 pn sume ada kat rumah..mmg berat hati nak lepaskan rizqi..tp xperla bg peluang tuk main2 ngn rizqi..pas ni masing2 dah sibuk balik..xpecially my mum...


td tgh hari rizqi dh gerak balik ke perak...xsilap that time dia dh sampai kot kat rmh perak...so...kami tinggal berdua la..jadi orang bujang....dis week ety balik perak n ambik rizqi..wlwpun just 2-3hari tp cm rasa lama sgt..ety xpenah berpisah ngn rizqi..


dia boleh buat muka slumber jer td masa dh masuk kat dlm kete...ety n abah dia yang sedih...siap senyum..suka-suka lagi..


hope rizqi xnakal yer..jgn nangis2 tau..ibu tahu rizqi good boy...nnti opah n atok bawak rizqi jalan2..g beli baju..shopping...huhuhu...

tunggu ibu n abah dtg jmpa n ambik rizqi yer..
ibu n abah rindu sgt2 kat rizqi.....

LOOK A-LIKE


Tuesday, June 9, 2009

Anak Bapak



teringat cerita P.Ramlee..'Anak Bapak'...

Siapa penah tgk????kelakar kan???...


eh apa ety mengarut ni....actually entry ni saja buat khas tuk anak n bapak ni...


my luvly hubby n my lil prince...


rizqi mmg sgt rapat wif my hubby...kdg2 cm jeles lak..apalak nak jeles ni..bukan apa..kl ety duk main ngn dia xnak lak dia ketawa besar.. tp kl abah dia bukan main ketawa sgt dia..geram tgk...


cuma time nak tido jer dia akan cari ety...time main2 ngan abah dia...xperlah rizqi asalkan rizqi hepy ibu pn hepy...


on the way nak balik bangi dari melaka we all singgah la lepak makan-makan kat Port Dickson..n sambil2 ambik angin petang di tepi pantai..


ni la tempat ety slalu jmpa hubby if kapal masuk PD...teringat lagi kenangan dulu-dulu...tunggu hubby kat port yang sgtla panas tu..pas tu p pekena mamak kat tepi bangunan kastam tu...ermmm...sedap jugak..sesekali kan...kl time malam lagi hapening....


balik jer ke kapal kiri kanan penuh..dgn org lain kirim lg biasa la orang kapal pantang dgr org turun msti nak kirim..xpecially top-up..pnh hubby bwk more rm1k just for top-up jer...


eh citer pasal kenangan lama lg..rindu sgt la tu yer...


so we all singgah lepak kat bangi kopitiam Port Dickson..hehehe..macam la kat bangi xda..disebabkan ety la driver skrg ni so my hubby terpaksa la ikut kehendak wife dia ni....

bukan setakat minum siap mkn skali..huhu...for sure roti bakar...n sate kajang...(ni pn cm la kat bangi xda)...sepanjang kat situ hubby la yang dukung rizqi coz stroller dia xbwk..pastu siap bg rizqi susu lagi..yang kelakar nya rizqi xkedip2 mata dia tgk kereta...bus...motor lalu-lalang kat jalan raya tu..agaknya dia xpenah tgk kot...kepala dia pun kiri-kanan tgk...

kl abah dia yg bagi susu msti dia baik jer...kl ety xmau diam..

thanks abang...dlm keadaan abg skrg ni pun abg masih bantu syg tlg jaga rizqi..

after that kami terus balik rumah..cm biasa la Highway Seremban-Kuala Lumpur mmg la jammed...dh la manual so lenguh jugak la kaki ni..hubby duk belakang n rizqi lak dlm car seat..disebabkan terlalu lama dlm kereta rizqi pn dh rimas n nangis-nangis...penat ety pujuk rizqi xmau diam jugak..last2 hubby yang ambik dia duk kat belakang...terus dia diam..n sampi tertdo anak beranak ni..

ety pn drive la sorang..xper la asalkan rizqi diam..smpi rumah anak n bapak ni xsedar...huhuhu...

dis week balik perak lak...bestnya....


Friday, June 5, 2009


ptg2 cmni sblm balik rumah saja la dok bc blog2 lain..so tetiba terbaca kat blog mama adam...ada contest 'Father's Day'...


berminat jugak nak join..n then ety trus g kat mamatisya nyer blog...ni la org yang anjurkan contest ni..saja for fun jer...bukan nak menang pun..kl menang kira rezeki la tu...


Nama abah : Mohd Effendi Rusli
Nama anak lelaki : Muhammad Shafiy Akmal Rizqi Mohd Effendi
Umur : 4 bulan 12 hari
Pic ni menarik hati ety :
Tgk la aksi si rizqi tu..cm ada big problem jer..siap letak tangan kat dahi...
pipi dia dh semakin tembam..
abah dia beria-ia la pandang kat kamera..anak dia duk slumber...
pic ni mmg paling ety suka sbb nmpk cm rizqi budak nakal..hehehe...
rizqi mmg rapat sgt dgn abah dia..kl nak bg dia gelak besar suh la abah dia main2 ngn dia..
msti dia akan ketawa besar..riuh satu rumah dibuatnya..
sbb pic ni la tetiba ety rasa nak join dis contest..
Plan celebrate Father's Day :
ermm...actually xplan pun lg..tp that time my company buat family day..
kami sekeluarga join..so bolehlah we all celebrate skali..
so kl ada sesiapa berminat nak join dis contest leh la g kat http://mamatisya.blogspot.com

Thursday, June 4, 2009


Tetiba mlm tadi ety duk belek2 album lama...dlm byk2 album tu ada la pics ms ety naik kapal dulu..lama sgt ety tgk smpi hubby tegur..


'ai....rindu nak naik kapal ker?...abg pun rindu jugak...'


km masing2 tgk pics tu..mmg rindu pun...ety tau hubby lagi berkali-kali ganda rindu kat kapal dia tu...ialah dh jd apart of life diakan?...



mmg kenangan yang xdpt dilupakan..bukan semua org dpt rasa pengalaman ni...ety rasa bertuah sgt bila dpt rasainya..siapa sangka kl dulu ety slalu tgk kapal2 besar berlabuh tp ety sendiri penah masuk dan tinggal kat dlm tu...


ety ingat lg ms kecik2 dulu ety slalu g rumah my untie coz husband dia salah seorang pegawai TLDM...bila g dia akan bawa ety tgk kapal2 tu tp xla round satu kapal coz kapal TLDm ni agak trkawal skit..ms tu ety penah berangan best nya kl ety dpt jln2 atas kapal tu..xsangka jd kenyataan...




bila dh naik n tinggal skali dlm kapal br la ety fhm life org kapal ni..kerja keras tuk mendapatkan rezeki...makan minum diorg cmner..entertainment....serba serbi la...kl ikutkan mmg cm boring jer..yer la cm ety ni kan dh biasa tgk matahari..g shopping...drive....jalan2...tp kat kapal xdpt sume tu...



rutin harian...makan..tido....tgk citer....bc majalah....kemas bilik...ermmm..apa lg yer...tp tu la yg dikatakan pengalaman kan?...wlwpn itu hanyalah kapal dagang tp rasa cm kapal cruise jer..hahaha..

b4 nak g kapal tu ety kena naik bot dulu...mula2 dulu takut sgt sbb bot dia mmg sgt xsecure...life jacket pun kdg2 xda...penah skali tu ombak..ujan lebat sgt....ety naik bot tu...dlm hati ni berdoa pada tuhan selamatkan la aku...rasa cm dah putus asa nak suruh jer pakcik bot tu patah balik..ms tu dh nak dekat smpi..bila ternampak jer abg tgh tunggu terus semangat tu berkobar2..sanggup tempuh apa saja...

plg best dpt temankan abg duty kat engine room...ms tu abg duty kul 4am...sanggup ni bangun kul 4 semata2 nak g temankan abg....seronok sgt bila dpt temankan hubby...1st time dpt tgk engine kapal yg besar2 tu..kat tempat lain mmg xdpt tgk..panasnye la hai kat dlm engine tu...ety ikut abg round check..gagah jugak la panjat2 tangga tu...pas tu bila dh penat so lepak jer la dlm engine room...

mmg jd pengalaman paling bermakna dlm hidup ety..bila lagi la ety nak dpt pengalaman ni lagi..dulu penah jugak berangan boleh la bawak my rizqi jalan2 atas kapal..apapn ety lg hepy dengan skrg ni...disamping hubby n my son....

Monday, June 1, 2009

HYE...peeps....

entry ni dh kira lambat tp xkira nak juga wish tuk pengantin baru n b-day girl k.ena n dina...

ety minta maaf byk2 coz xdpt dtg...harap u all fhm sbb apa ety xdpt dtg..dlm hati ni mmg nak sgt join..sama la ngn my hubby tp keadaan xmengizinkan...dpt tgk kat blog pn dh rasa hepy..insyaallah nnti kita boleh jumpa kan....

to reen & khai : SELAMAT PENGANTIN BARU....




to k.ena n dina : HEPY B-DAY TO ALL OF U...





so far my hubby dh semakin sihat but dia xboleh gerak byk2...kaki dia still rasa sakit lg..nk gerak g mana2 pn ssh...kesian sgt ety tgk hubby bila dia nak bergerak..now dia berehat kat rumah..pg2 ety dh kena masak n sediakan lunch tuk hubby...



tq azie n ain coz dtg visit my hubby n my baby rizqi..n tq juga buat officemate k.diy n my x-lecturer miss azira....

hr sabtu lps ety g bawak hubby uruskan pasal dia xcident hr tu..g report polis....g tgk motor dia..motor dia xla rosak teruk nasib boleh claime insurans lg pun motor tu baru 4bln beli...jauh jugak bangi ke klang..cm tu la my hubby berulang g site...pas tu g bawa hubby g site dia...ambik borang SOCSO...dia boleh claime coz ms xcident tu dia ontheway g tempat kerja..kl ikut kan xperlu report pn xper tp salah satu requirement yg socso nak ialah report from police..so kena juga la buat...

hopefully hubby akan cepat sembuh..n sayang akan jaga abang sebaik-baiknya...

;;

Template by:
Free Blog Templates