DEKORASI BAJET

OUR LOVE...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

BUAH HATI KAMI....

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Tuesday, June 16, 2009

Ini semua Dugaan....


hye...

lately mcm2 perkara berlaku....


lastweek hr khamis ptg, ety balik kampung...akhirnya dapat juge peluk cium mybucuk rizqi...


smpi umah pn dh mlm nasib la rizqi xtdo lg..dia pn hepy bila tgk ibu n abah dia ada kat rumah tu...hepy sgt dia duk kat rumah atok n opah dia..mana xnya every second ada org duk layan dia..kl kat rmh tu kdg2 dia main sndiri2...


ety balik bangi hr ahad ptg....smpi kat hentian jejantas sg.buloh ety call mak nak inform dah nak smpi KL..takut mak risau..


Mak bgtau yg skrg mak kat Klinik bawak abah g jumpa Doc dia..


Ety tanya mak Knp lak ngn abah?....


Rupa-rupanya diabetis abah dan tinggi (19) n kat peha abah ada bisul...abah langsung xbgtau kat kami...padahal kami adik-beradik duk berkumpul ramai2 kat rmh tu..tp abah diam jer..


Mybe abah xnak susahkan kami n xnak kami risau..but demi abah kami sanggup buat apa sahaja...after ety balik ptg tu terus abah bgtau mak..dh 2hari bisul tu ada kat peha abah..so mak terus refer klinik n klinik minta abah terus refer hospital..sbb dh serius..


Mmg susah sgt hati ety skrg....abah terus kena tahan wad...n smpi hr ni abah masih di wad..ety nak balik tp mak kata xpayah balik dulu..coz mak n abah fhm ety pn penat..ety sorg2 drive pergi balik skrg dgn keadaan hubby yang masih kurang sihat..mak kesiankan ety...


Tp hati ety xtenang kat sini..boleh katakn setiap sejam ety akan call mak..mak pn xsihat..masa mak g hantar abah kat hospital..mak g check bloodpresure dia...sgt tinggi...lagi la ety risau..mak pn kena tahan wad..tp xlama just 3jam..tp kl xkurang juga mak kena tahan..alhamdullilah presure dah kurang n now hari2 mak kena refer kat hospital tuk follow up check...abah lak mybe hari ni kena wat small operation nak buang bisul kat peha apa..ety doakan semoga abah selamat n sihat slalu..


Sebagai yang sulung dalam keluarga, mmg hati ni sgt risau..coz kedua-dua org yang kita sayang xsihat...nasib juga adik ety yg second dh duduk kat rumah..boleh jugak dia jaga adik yang bongsu even dh 14thn pn yang bongsu tu..boleh juga dia tgk abah kat hospital..tolong mak uruskan asrama n kantin...


Side Hubby lak..mggu lepas my adik ipar lak xcident..betul2 dlm sebulan tiga2 adik beradik hubby xcident..mula2 si angah xcident dgn motor RXZ dia tu...nasib la xda yang patah..just luka2 tp teruk jgak lukanya...selang 2 minggu my hubby lak xcident ngn motor juga ontheway g keje...n selang lagi 2minggu si alang yang bongsu lak xcident ngn motor yang sama..


Now mcm2 ety fikir...dengan keje yang semakin banyak tuk dibuat....ni sume dugaan tuk kami sekeluarga...ety harap semuanya akan seperti biasa...


ety sentiasa doakan yang terbaik buat semua....


esok i'm 25th years old....ohhhhhhhh!!!! noooooo........

12 Comments:

  1. shima said...
    ety, sabar ye. Akak tau ety mesti kuatkan..Happy birthday in advance ye..
    Ena Mazly said...
    Insyaallah, setiap dugaan ada hikmahnya. ety sabar ye..

    Happy advance besday buat ety darling...
    AngOsH said...
    salam kak, tabahkan hati yea..=)...insyaAllah semua akan selamat!!
    faRra said...
    banyak2 kan berdoa k..
    insya Allah everything will be fine..
    :)

    hepi bezday in advance for u sis..

    ^____^
    ZiLoT said...
    heppy burfday kak~

    :))))
    w|cKa` said...
    happy bday ety!!!

    jgn stress2.. insyaAllah everything will be fine..
    HaninFarshid said...
    tamo sedih2 and stress...insyaAllah semua akan ok...will pray for it...setiap dugaan mesti ada hikmahnya..Allah menduga orang yang Allah sayangi ;)

    do take care,K...kim salam peluk cium hanin kat rizky comel ;)

    happy birthday....
    ety said...
    thank a lot to all my luvly frens...

    bg semangat dan kekuatan agar ety lebih tabah mengharungi setiap dugaan yang datang ini..
    Marsha~ said...
    sabar ye ety, tuhan menduga hambanya yg kuat2 saje.. ety sefamily kan kuat.. nak pulak rizqi berpisah dgn u ek?? tak meragam ke???? bagusssssssssnyeeeeeeee
    .ArianiAizat. said...
    ety..sori lambat wish..

    HAPPY BELATED BDAY ETY ^__^
    semoga ety,rizqi n mr.hubby sentiasa bahagia & cool oke..

    chaiyok ety =))
    Cikgu Tadika said...
    sabar ye....dugaan Allah pd mereka2 yang Dia syg...insyaAllah, semua pasti selamat...

    besday ety eyh??
    LuvZa said...
    Kesiannye kat Cikgu Saidin...
    Akak doakan semoga cikgu cepat sembuh..
    Ety, nanti kirim salam kat Cikgu Saidin ye..

Post a Comment



Template by:
Free Blog Templates