DEKORASI BAJET

OUR LOVE...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

BUAH HATI KAMI....

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Thursday, June 4, 2009

Rindu Kenangan Lama


Tetiba mlm tadi ety duk belek2 album lama...dlm byk2 album tu ada la pics ms ety naik kapal dulu..lama sgt ety tgk smpi hubby tegur..


'ai....rindu nak naik kapal ker?...abg pun rindu jugak...'


km masing2 tgk pics tu..mmg rindu pun...ety tau hubby lagi berkali-kali ganda rindu kat kapal dia tu...ialah dh jd apart of life diakan?...



mmg kenangan yang xdpt dilupakan..bukan semua org dpt rasa pengalaman ni...ety rasa bertuah sgt bila dpt rasainya..siapa sangka kl dulu ety slalu tgk kapal2 besar berlabuh tp ety sendiri penah masuk dan tinggal kat dlm tu...


ety ingat lg ms kecik2 dulu ety slalu g rumah my untie coz husband dia salah seorang pegawai TLDM...bila g dia akan bawa ety tgk kapal2 tu tp xla round satu kapal coz kapal TLDm ni agak trkawal skit..ms tu ety penah berangan best nya kl ety dpt jln2 atas kapal tu..xsangka jd kenyataan...




bila dh naik n tinggal skali dlm kapal br la ety fhm life org kapal ni..kerja keras tuk mendapatkan rezeki...makan minum diorg cmner..entertainment....serba serbi la...kl ikutkan mmg cm boring jer..yer la cm ety ni kan dh biasa tgk matahari..g shopping...drive....jalan2...tp kat kapal xdpt sume tu...



rutin harian...makan..tido....tgk citer....bc majalah....kemas bilik...ermmm..apa lg yer...tp tu la yg dikatakan pengalaman kan?...wlwpn itu hanyalah kapal dagang tp rasa cm kapal cruise jer..hahaha..

b4 nak g kapal tu ety kena naik bot dulu...mula2 dulu takut sgt sbb bot dia mmg sgt xsecure...life jacket pun kdg2 xda...penah skali tu ombak..ujan lebat sgt....ety naik bot tu...dlm hati ni berdoa pada tuhan selamatkan la aku...rasa cm dah putus asa nak suruh jer pakcik bot tu patah balik..ms tu dh nak dekat smpi..bila ternampak jer abg tgh tunggu terus semangat tu berkobar2..sanggup tempuh apa saja...

plg best dpt temankan abg duty kat engine room...ms tu abg duty kul 4am...sanggup ni bangun kul 4 semata2 nak g temankan abg....seronok sgt bila dpt temankan hubby...1st time dpt tgk engine kapal yg besar2 tu..kat tempat lain mmg xdpt tgk..panasnye la hai kat dlm engine tu...ety ikut abg round check..gagah jugak la panjat2 tangga tu...pas tu bila dh penat so lepak jer la dlm engine room...

mmg jd pengalaman paling bermakna dlm hidup ety..bila lagi la ety nak dpt pengalaman ni lagi..dulu penah jugak berangan boleh la bawak my rizqi jalan2 atas kapal..apapn ety lg hepy dengan skrg ni...disamping hubby n my son....

4 Comments:

  1. faRra said...
    kak ety..
    best nye tgk ur pics wit ur husband kt atas kapal..
    mesti best kan kt atas tu..?

    org ramai ckp keje kapal ni senang la, tu la, ni larr..
    cube soh dorg ni nek sendiri kt atas kapal tu..
    baru dorang tau peritnye keje..


    neway, takmo sdey2 g k..
    ur family is wit u ere..
    whenever u need them, hey always be by ur side sis..

    chill k..!!

    neway, wish ur hsband get well soon..
    :)


    *jom xchnage link sis*
    Dina said...
    Rase cam nak amek unpaid leave pastuh naek kapal ngan Padi lak pas bace entry Ety nih.

    AaaaaAAaaa~~!!
    D'Panther Nurul said...
    best nyer....entah bila la agaknyer nurul dapat naik kapal ni kan ngan husband..heee...:)
    ety said...
    farra...

    tul tu dik..mmg ssh rupanya keje diorg ni..org lain tau cakap jer..

    bila dh tgk sndiri br tau..

    anyway thanks dear..akak dh link ur blog..

    keep in touch yea...



    dina....

    cpt...dina..g ikut padi naik..best tau...


    nurul...

    ermmm..insyaallah 1day nurul akan dpt ikut..tp nnti dh ada baby ssh la skit..skrg ety xsure baby blg naik ke x?..kl dulu boleh..

Post a Comment



Template by:
Free Blog Templates