DEKORASI BAJET

OUR LOVE...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

BUAH HATI KAMI....

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, September 9, 2009


Salam ramadhan 2 all bloggers...

Hr ni dh lebih separuh kita semua berpuasa kan???dan xlama lagi kita semua akan menyambut aidilfitri dengan penuh meriah..bg ety setiap kali raya amat bermakna coz kita dpt berjumpa dgn sanak saudara n mkn yg best2...


Tapi....Raya tahun ni lah yg paling bermakna dlm hidup kerana alhamdullillah Tuhan Yang Maha Agung telah perkenankan segala harapan dan impian ety...lengkap segalanya...n yg paling best thn ni dh ada rumah sndiri wlwpun xseberapa...so kawan2 marilah jemput dtg beraya ke rumah ety yer...jgn segan2...just bgtau jer...tp fyi ety berada di rumah minggu ke-2 raya tau...cuma satu lg impian yg blm dipenuhi ialah nak sambung study..insyaallah akan dtg kl ada rezeki...apapn ety selesa ngn hidup sekarang..ada fmly yang bahagia..


Alhamdullilah tahun ni ety akan beraya dengan 'insan baru' dalam hidup...sapa lagi kl bukan anak bujang kami...si bucuk Rizqi tu...segala persiapan lebih diutamakan kepada rizqi...diam x diam bila kira semua baju + seluar + overoll = 15 pasang..banyak kan?..tu pn cm ada lagi yg nak dibeli...tp cuba sabarkan diri ni..yg paling comel rizqi pakai baju melayu tahun ni...color orange lagi...msti hencem anak ibu ni nanti.....................


Baju melayu di sponsor oleh my mum...dia nak color sedondon dis year...coz nak g ambik pic kat studio ms raya nnti..si cucu pun msti la bergaya hebat masa raya tu nnti..cmne la rupa anak ibu pakai baju melayu yer???....tp sbb baju tu besar so terpaksa d oter...pas ni nak g cari songkok n sampin jer lg...kasut lak dh tersalah beli..my hubby la nak sgt tgk anak pakai kasut cm org besar means adidas... last2 terbesar la pulak..so terpaksa la cari yg lain..




(ni pics baju raya rizqi...ada yg tertinggal kl xsilap.....)


Utk ety lak ada 6pasang semuanya...5 dh ready tp ada satu lg blm siap lg..n satu beli ready-made jer coz nak machingkan ngn bj melayu orange hubby n rizqi..so ety beli kebaya + kain jawa potong payung...ntah selesa ke x berjalan dukung anak ngn kebaya tu nnti..tp xper la raya nyer pasal...kasut pn hubby dh belikan...dis year xda la kasut b'diamond2 bagai..hubby belikan kasut crocs..just simple n selesa..2pn ada yg xsempt siap jahit lg..xsilap 2pasang...1 from India n 1 lg from Indonesia...dh lewat hantar..kl x ada 8 pasang la...hehehe..byk jugak erk???

Hubby nyer bj raya pun dh beli juga...ada beberapa helai jer lg kl nak tambah...semua ada 5 pasang...kasut raya pn hubby beli crocs juga..dia sgt selesa pakai crocs..kl beli kasut sarung pn pakai sekejap jer pas tu nnti dh xpakai dh..at least kl crocs dia leh pakai smpai bila2....tul x???

for kuih raya pun we all dh ready beli..ada lebih kurang 10 jenis termasuk la kacang2...ety n hubby ada jugak belikan tuk our fmily...just beli t-shirt casual/kemeja/blaus....tu jer yg termampu...huhuhu...apa yang penting kita semua hepy kan menyambut hari raya nnti...

15 Comments:

  1. Marsha~ said...
    byknye baju raya rizqi................... eheks...
    Ena Mazly said...
    wah wah wes.... cepat rizqiiii collect duit raya bebanyak tahun ni tau....
    .ArianiAizat. said...
    tuuu dia,banyaknya baju rizqi nih!
    raya ke 3 jgn lupa dtg umah untie nani yer rizqi hensome!!
    w|cKa` said...
    wah rizqi byk nye baju!!! sehari salin brapa pasang nnt?

    byk btol baju raya ety..
    LuvZa said...
    amboi ety!! raya sakan ek..byk toi baju raye rizqi...meh la kasi kat haziq spsg..mamanye x sempat lg nk g soping cos haziq demam..hehehe
    cinderellatulin said...
    uiks bnyak nya baju raya rizqi excited nya dia nk collect duit raya...hihihihi sure tomel dia berbaju melayu segak la dia nti...ermm raisya lak berbaju kurung di pagi raya...x sabo nk menggayakan pd pg raya nti.. :-)
    ~Pn.Ilah~ said...
    Bestnye baca celoteh Ety utk persediaan..Mst Ety dh tak sabar nk berhari-raya....wah2 byk nye baju si kecik,bergaya sakan lah si Rizqi nnt..Jgn lupa sediakan tabung utk Rizqi senang nk collect duit raya nnt...hehehe
    ety said...
    k.marsha...

    mmg byk bj dia...msti k.qila pn byk baju raya cm rizqi juge kan??


    k.ena...

    hehe...mmg rizqi nk collect duit raya ni..siap abah dia nk bwk pouch bag lg..
    ety said...
    nani...

    insyaallah rizqi dtg ngn ibu n abah yer..nk mkn nasi minyak wedding untie..nyum...nyum....


    izan..

    tu la bby ni pakai baju bukan tahan lama..kang ada la bau susu la..ini la..tu yg kena beli byk pasang...

    bj ibu dia byk sbb thn lepas xda bj raya pun..tu yg bls thn ni..
    ety said...
    k.liza...

    mai la dtg beraya rumah makabah kat t.intan..leh jmpa haziq yg comel tu..
    tu la nak soping kl bby demam ssh skit...bahaya kan..ety pn ambik cuti semata2 nk g soping n hntr rizqi kt nursery...
    LuvZa said...
    owhh..cikgu Saidin dh dok t.i ek skrg??kat ner ek??
    ety said...
    cin...

    mmg xsabar nk tgk rizqi pakai bj melayu...ntah cmner gayanyer dia tu...dgn tgh lasak ni...ntah tahan lama ker x la...


    ilah...

    yer la kita ni merasa raya bertahun2 kan..so bg la keutamaan pd si kecik tu tuk beraya sakan..
    mmg best part shoping bj si kecik kan?..
    reen-not-green said...
    khai&reen sangat rindu dgn rizqi.. :(
    HaninFarshid said...
    wah! bestnya ety...excitedkan nak celebrate first raya dengan anak kiter? seronok rizqi bergaya sakan raya nie...

    makin cute rizqi...insyaAllah farshid balik middle of next month..boleh kiter jumpa...kyra pun leh jumpa kawan dier :)

    take care... :)
    ety said...
    reen....

    rizqi pun rindu untie n uncle....nnti raya kiter jmpa yer..

    hanin....
    yup...ni 1st time kami beraya sesama...nnti kl farshid dh blk kita jmpa yer...rizqi pun lama xjmpa kwn2...

Post a Comment



Template by:
Free Blog Templates