DEKORASI BAJET

OUR LOVE...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

BUAH HATI KAMI....

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Tuesday, September 15, 2009

rizqi...rizqi...........

ibu n abah sayang rizqi sgt2.............

rizqi xmau nakal yer sayang......

skrg ni mcm2 rizqi dh pandai buat n sgt la aktif........semua benda dia nak grab.....

satu rumah dia round......merangkak ke hulu ke hilir......abis seluar comot2...xper la asalkan rizqi hepy ibu n abah pun senang hati...cuma kena sntiasa kena tgk apa dia buat..kdg2 dia kutip jer apa yg dia nampak..tu yg ety risaukan...

bila naikkan dia atas walker dia xmau duk lama2....dia xbrapa suka...mybe xbebas sgt kot...
kl dia merangkak nnti dia boleh panjat mana2 dia nak...tu lg ety risau..abis sofa pn dia nak panjat..ada skali tu ety xperasan yg rizqi dh paut kerusi meja makan...pastu tetiba jer bunyi berdentum...tgk2 dia dh terlentang..nasib kejap jer dia nagis..pas tu dia sibuk balik merangkak...

sliding door cabinet pn abis dia bukak...koleksi coke hubby abis dia musnahkan...mmg xboleh la nak letak itu ini kat tempat yg dia boleh capai....paling ety takut part dia berdiri sndiri kat kaki sofa n then nak lepas tangan...pas tu meniti sepanjang sofa tu...tu yg xboleh tinggal dia sensorang..time ety masak terpaksa juga masukkan dia dlm walker n duk kat dapur...pas tu bagi dia pegang biskut..tp siapla abis satu dapur bertabur2 biskut...


alhamdullillah perkembangan rizqi memberangsangkan...

dia pandai merangkak dengan laju n berdiri dengan sendiri nya dlm usia yg agak awal..(pd ety la)...6bulan lbh lg dia dh pandai nak berdiri..paut sana sini...panjat atas badan sesiapa saja dia nmpk...kdg2 smpi tertumus ke lantai..tp ety biarkan jer...bukan bermakna xsayang tau tp ety nak dia berdikari..pandai buat sendiri....cuma dia xpandai tuk duduk dgn sndiri...tp baru2 ni ety tgk rizqi dh mula cuba tuk duduk sndiri...after dia berdiri dia cuba tuk turunkan badan perlahan2 n then duduk...tp kl kita dudukkan dia mmg boleh lama la...kl dia dh malas sgt nak duduk dgn sndirinya dia akan lantingkan badan ke belakang...dan berdentum la jawabnya...merangkak tu dia akan masuk bwh2 kerusi makan...n smpi la dia tersangkut xboleh keluar n then dia akan nangis sbb xtau nak buat cmner lg...hahaha

rizqi gak dh xmau mkn nestum ready-made dh..dia nak ibu dia masak..setiap pg ibu kenalah masak tuk rizqi...

ni antara menu rizqi : nasi+ikan bilis+brokoli, nasi+ayam+carrot, nasi+ikan+celery...dan setiap hari akan tukar2 menu...takut nnti rizqi jemu lak...ada gak kekadang tu ety beli kentang putar kfc n bubur ayam mc D...suka sgt dia..tp yg tu xboleh slalu yer..

skrg ni jugak dia dh mula isap puting..yg tu ety beli ms dlm pantang lg...brand avent...dh 7bulan simpan skrg br berguna..dia yg jmpa n terus masuk mulut smpi skrg dia suka..mybe sbb gusi dia pn gatal kot..tu yg lg dia suka..xper la rizqi...sng jugak n tdo mlm dia duk isap puting dia tu jer la...lena tdo...

rizqi jugak dah mula pandai ikut dan faham apa org buat...kl kita lambai tgn dia pn akan ikut...skrg ni ety try ajar dia salam lak...dia pn dh pandai nak kiss pipi ibu n abah dia siap ada bunyi2 lg...kl dpt membebel xboleh berhenti...suara dia jer dengar satu rumah...kl kita ckp kuat dia lg akan kuatkan suara dia...kdg2 smpi jerit2..geram tul...bila ety baca buku cerita tuk dia masa tu la dia pn sama nak bercerita pas tu gelak2....

hari-hari kami rasa hepy bila tgk perkembangan rizqi...byk benda baru yang dia belajar dan tahu..penat cmner skalipun balik kerja kami ttp akan memberi layanan yang sepenuhnya buat rizqi

apapn rizqi la org paling hepy raya ni nnti...

3 Comments:

  1. Anonymous said...
    mcamana edit gambar rizgi tu...comellah
    LuvZa said...
    mmg cepat la perkembangan rizqi..bru 6 bln dh pandai nk paut memaut..anak akak dh 10 bln bru nk blajo berdiri ha..nak angkat punggung tuk merangkak pun x leh lg...mengesot2 cam askar je la yg lajunye..
    reen-not-green said...
    chomel sgt..

Post a Comment



Template by:
Free Blog Templates