DEKORASI BAJET

OUR LOVE...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

BUAH HATI KAMI....

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Tuesday, November 2, 2010

AKU YANG KELIRU..

skrg dah masuk bulan NOV...ada masa sebulan lbh jer lagi untuk aku buat keputusan sama ada aku nak tukarkan rizqi ke nursery lain atau tidak..????

aku n hubby mmg ada berbincang ttg nak tukarkan rizqi ke nursery lain..bukan sbb nursery skrg xbagus..alhamdullilah dari umur rizqi 2bln samapi la skrg hampir 2thn aku hantar kat nursery  tu n diorg jaga dgn baik sekali..ada sikit2 kekurangan tu biasa la kan..mana la nak semua yg perfect..so far mmg aku puas hati dgn jagaan n layanan cikgu2 kat nursery tu..rizqi pun nampak manja sgt ngn cikgu..n mmg ada sorg tu cikgu feveret dia..nursery tu pun kemas n bersih jer..aku dh periksa dari depan sampai ke bilik air mmg bersih..so xrisau sgt la pasal kebersihan nursery tu..n aku jugak check sama ada nursery ni didaftarkan di dalam JKM atau x...mmg ada nama nursery ni..so mmg xpayah risau lagi la..

ikutkan nursery skrg ni mmg dekat sgt ngn tempat kerja aku..mmg senang la..g opis skali n terus ke nursery hantar dia..kdg2 aku g punch dulu n kl sempat aku g hantar rizqi dulu..balik pun mcm tu jugak...kl aku balik lmbat aku g la ambik rizqi bwk g opis..cumanya bila dia dh ada kat opis mmg aku xleh nak buat kejer la..sbb kena layankan dia yg nak usik mcm2 benda kat opis ni..so kdg aku ambik dia agak lambat jugak la..untungnya skrg ofismate aku pun hantar kat nursery yg sama so if any case boleh la minta tlg diorg..mcm skali dulu aku demam n MC..ofismate aku yg tolong ambik kan rizqi from nursery n bwk balik rmh..nasib rizqi pun dh kenal so xlah dia rasa heran..so masuk tahun depan yuran rizqi di turunkan..sbb above 2 years mmg lg murah skit dr skrg..

tp......napa lak nak tukar erk???

erm...ntahla tetiba aku rasa nak tukarkan  rizqi ke nursery lain ..aku nak bg dia join ngn ramai org lagi..nak tukar environment dia...so far dia mmg xda masalah kl berkawan aku rasa..sbb bila jmpa budak2 lebih kurang sebaya dia..dia yg akan tegur dulu..

byk nursery aku g survey..boleh katakan 90% yg ada kat bandar baru bangi ni..ada yang berkenan ada yang tidak langsung memenuhi citarasa aku..tp tu just luaran jer la..ada yg aku suka tapi just terima 3age above jer..anak aku baru 2thn..n sampailaaku jmpa satu nursery ni..tgk dr luaran mmg cantik...aku pun suka..mural dia sgt menarik..tempatnyer pun xla jauh sgt dr rmh aku...so aku pun call la no yg ada kat depan nursery tu...n tanya all about nursery tu..aku set appointment nak jmpa ngn owner nursery tu..aku g visit nursery tu..nampak ok..bersih pun bersih..dlm dia pun cantik..aku bwk rizqi jugak...rizqi suka part kat dinding nya coz byk kartun like doraemon,mickey mouse n lain2...tu semuanya feveret kartun dia..

yg aku suka nursery tu sbb dia ada belajar skali...ada teacher from outside dtg mengajar..actually nursery tu campur ngn tadika tuk 4-6 years old..tp separate tmpat la..diorang asingkan..tp if bebudak yg 2thn nak join skali pun boleh..tp not full time la...tgk masa yg sesuai..n masa dia agak longgar skit..after 6.45pm baru dikira OT...bila aku pikir balik mmg sesuai la dgn masa bekerja aku..aku kdg2 pun kuar opis 6.15pm n ontheway ke nursery tu ngam 6.45pm...sabtu ahad pun nursery bukak juga..n masa nak ambik nursery tu xlimit kan time..boleh ambik sampai kul bapa pun..tp kira OT la..1jam = rm4.00..bg aku murah la..bukan la aku sengaja nak ambik rizqi lewat tp kadang2 aku kena outsation ke KL n msti smpi lambat..dgn mengadap jammed meredah ke Bangi ni..jd xlah aku terkejar-kejar takut lambat sampai..

ntah la..aku xtau keputusan yang aku n hubby akan buat ni baik ataupun tidak untuk rizqi..yuran mahal murah tu bukan peranan utama bg aku..bagi aku rizqi dapat dijaga dgn baik n dididik dgn sempurna..sbb sebahagian dari kehidupan dia seharian byk dihabiskan di nursery...

apapun percayalah anakku...ibu dan abah akan beri yang terbaik untuk rizqi..we luv u...rizqi...




2 Comments:

  1. littlehumblelynn said...
    bab tukar nursery mmg jadi macam dilema ..agaknya sumer mama2 kat luar pun sama..duit bukan ukuran asalkan anak kita terjaga keselamatan,dia happy & kita pun turut happy!!
    Kaseh NazLieza said...
    semoga mndpt kputusan yg tepat ea kak..

Post a Comment



Template by:
Free Blog Templates