DEKORASI BAJET

OUR LOVE...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

BUAH HATI KAMI....

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Friday, January 2, 2009

Mlm New Year...

huhuhu...


Xsangka lak end of 2008 ni membawa seribu kenangan buat aku...mlm n.year tu me g shopping skit beli brg dapur...
disebabkan peti ais sudah boleh berfungsi so nak la penuhkan dgn makanan yg serba serbi...
sepanjang shopping tu perut ni rasa lain macam jer sakit nyer....tp sempat lagi tu duk ngidam nak mkn nasi goreng ayam mamak..padahal sblm ni xminat langsung n.goreng mamak...
so hubby pn bwk la g mkn kat kedai mamak..hehehe...
makin lama makin sakit rasa nya...
hubby kata xleh jadi ni kena jugak g hospital..
ikutkan hati mmg xnak g..tp hubby paksa takut apa2 jadi nnti..
xsmpi 5minit tunggu aku masuk dlm bilik doc..nasib xramai patient..
pas jer check sume doc kata aku kena masuk wad..kena check ngn doc pakar lak..
so nak xnk kena la duk kat wad..for de 1st time aku duk kat hospital tu..
Pusat Rawatan Islam Az-Zahrah...
aku ni mmg penakut duk kat hospital..last duk wad ms form 1...
pas tu dh xpenah dah...
pas jer tukar2 baju sume smntara tunggu doc pakar datang..sister kat c tu wat ctg coz nk tgk heart beat baby...pandailak my baby duk senyap jer dia ms wat ctg tu...
sister kata just 10minit skali..so mcm lmbt lagi la..ms aku shopping tu xsmpi 5minit pn ada contraction..
pandai tul RIZQI ni yer...
pas tu check pulak bp cm dh bukak...
Ya Allah...sakitnya...
xpenah aku rasa sakit..maybe aku mmg jenis xtahan sakit kot...
nangis2 aku dibuatnya...
nasib hubby ada kat sebelah...
dia la yg tenangkan aku...
bukaan br skit jer..dlm 1/2 ke 1 cm...
pas tu doc bg rest...
tepat kul 12...dgr jugak la dentuman bunga api sana sini...
rimas tul duk wad..aku tnya sister tu kot2 leh balik..
doc pakar kata leh balik tp kl sakit kena dtg balik..tp dia nasihatkan suruh stay..
aku tetap nak balik...
hubby pn bawak la aku balik dlm kul 2pg cm tu la smpi rmh..
alhamdullillah mlm tu baby ok...
so rest kat rmh jer la...

01.01.09
sehari suntuk duk rmh...nasib baik la hubby ada...
along dtg visited me...thank you so much along coz sudi dtg lawat ety ni...
along la tetamu pertama dtg ke rumah baru kami..
buat masak2 skit..mkn sama2 ngn along...
nnti along dtg lagi tau tgk baby RIZQI pulak...
............................

6 Comments:

  1. Dina said...
    Weeee Ety da ade rumah baru yea.
    Sonok dengar from Along, Ety hepi sangat Along jadik 1st guest kat umah tu.

    Hehe!

    Jaga diri & Rizqi bebaek yea..
    :)
    shima said...
    Salam Perkenalan Ety,

    Akak letak link blog ety dlm blog akak ye..Btw bila due? baby selalu bagi false contraction je ye..sian mummy..semoga ety selamat melahirkan baby ye...
    ety said...
    dina...

    ety br pindah la dina..tu la xsangka along de 1st guest yg dtg..
    nnti dina dtg jugak yer..heppy sgt along dtg..

    k.shima...
    thank you kak..sy pn dh link blog akak..
    tu la baby kerap bg contraction la skrg..tkt jugak ni..doakan sy selamat n dpt baby yg cute cm anak2 akak yer..
    along said...
    heee, thanks jugak to ety & pirate, susahhhhhhhhh je masak.

    merasa la baby rizqi makan nasi aunty along, haha.

    insyaAllah along datang lagi, bawak rombongan cik kiah~!
    .t e n t a n g.n a n i e . said...
    ety..ble la baby ety nx keluar ni?asek main acah2 ngn mommy die jer..untie nani xsabar nx tuwun teluk intan da ni..hehe ;)

    btw,ap neu yer dear!
    smoga tahon ni akan lebeh ceria dgn kehadiran org bawu..yeay!!
    ety said...
    along...

    ala masak skit2 jer la along..
    tu la xsangka baby rizqi merasa mkn untie along masak..

    nnti along jd bwk rombongan tau..


    nani....

    baby skrg ni mmg slalu main acah2 ngn ibu dia ni..buat suspen jer..

    nnti baby dh kuar ety bgtau nani yer..dtg rmh tau tgk ety n baby.

    hepy new year juge buat nani..

Post a Comment



Template by:
Free Blog Templates