DEKORASI BAJET

OUR LOVE...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

BUAH HATI KAMI....

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Monday, January 12, 2009

Penangan Ibu Mengandung

ni citer sajer suka2 jer..
boring lak duk opis ni..bukannya xda keje tp malas nk buat..makin dkt nk deliver ni makin malas jer rasanya nk buat keje..
ntah kenapa...
sejak aku prgnant ni taste aku pn berubah..org kata mmg la bila kita prgnant kdg2 apa yg kita xsuka jd suka..
aku xsuka apa?apa yg jd suka?..
sebenarnya nk cite pasal aku tetiba lak jd minat kat Mawi world since ada baby dlm perut ni..bila fikir2 cm kelakar jer..mula2 tu aku malas nk fikir sgt but smpi la wedding Mawi kat Palace Golden tu aku terfikir balik...bgtau la pd hubby..dia just senyum n gelakkan aku ni..
kalau dulu aku bukanlah benci sgt kat Mawi..tp biasa2 jer..tp b4 dia kawin astro mmg slalu siarkan ulangan AF3..sejak tu la aku tgk hr2..smpi tgh2 mlm aku tgk sensorg..padahal nya dah 2or3kali ulang pn..aku tetap tgk..diari AF pn aku tgk jugak..mmg senang citer siaran tu jer la aku tgk..hehehe...kl time cuti pn cm tu jugak smpi hubby tegur 'dh xda siaran lain ker nak tgk sayang oi....'
ntah kenapa kan...n then smpi terbawak2 dlm mimpi..kelakar bila ingt kan balik..cm tu jugak wedding Mawi kat Johor, Kulai n Palace...smpikan mlm td punya la dh janji nk dinner ngn hubby kat luar..sbb aku teringin nak mkn sate kajang..dh siap2 ni..tetiba pas maghrib on tv tgk live wedding Mawi...terus bgtau kat hubby 'xjadi la pegi..kita g lain kali la..esok pun ada lagikan..'
nasib la hubby fhm..dia kata 'abang dh agak dah..abang ingat sayang lupa hr ni ada live kat tv'..act mmg aku dh terlupa....hehehe..disebabkan memenuhi keinginan isteri kesayangan dia ni..hubby kata 'xperlah biar abang g beli..kita mkn kat rumah jer yer..'.hubby pun g la beli n tinggal la aku kat rumah sambil menatap tv..
ntah apa2 kan penangan org prgnant ni..mcm2 perangai...hehehe..aku harap My BABY nnti bertuah la mcm Mawi..kl bukan jd Artis terkenal pun..Jadi Insan yang berjaya dalam bidang yang diceburinya nnti..InsyaAllah
*ibu doakan anak ibu berjaya suatu hari nanti..jadi insan yang berguna..Amin~

7 Comments:

  1. HaninFarshid said...
    hanin pun akan doakan anak ety menjadi org yg berjaya dan berguna kepada agama, bangsa dan negara :) amin....
    ety said...
    tq so much hanin..
    sama2 la kita berdoa utk baby kita kan hanin..
    shima said...
    Ety,

    Wah2 bukan main lai ye penangan Mr World kita tu ye...Apa2pun akak doakan Ety selamat melahirkan anak n insyallah anak ety akak menjadi anak yg soleh/ solehah...AMIN...

    p/s : Nanti confinement kat mana? kalu area2 KL insyallah leh la akak jenguk2 nak eratkan sillaturrahim
    ety said...
    hye k.shima...

    t.kasih yer kak..tetiba jer berkenan ngn Mr. World tu..hehe..
    semoga doa akak dimakbulkan n saya pun doakan utk akak n fmly..

    ety bersalin kat bndr baru bangi..n pantang kat rmh mak kt prk..nnti akak send num phone yer..

    leh sy bgtau bila baby dh deliver nnti..
    Dina said...
    Heeee schuweet nye hubby die pegi jugak belikan satay kajang untuk isteri tersayang neh.

    ;)
    Ena Mazly said...
    Makan puas-puas ye ... tak lama lagi dah nak berpantang ...pasni dapat tgk dan amik bau je ler...
    Fizah AuM said...
    wah..dah jd fanatik kt mawi eh.hihihi.neway,take care urself ya kak ety comel...
    :)

Post a Comment



Template by:
Free Blog Templates