DEKORASI BAJET

OUR LOVE...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

BUAH HATI KAMI....

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, August 19, 2009

The power of dreams

alhamdullillah...setelah 4bulan lamanya kami menunggu akhirnya sampai juga...

our new car

yg paling hepy ialah en.hubby saya....kereta yang menjadi idaman dh ada kat depan mata..ety tumpang hepy...tmbah lagi dia msh mood bercuti...so dpt la dia melaram puas2 kereta kesayangan dia tu...hari2 ada jer kedai kete dia nak terjah..nak buat itu la..nak buat ini la...ety cuba sabarkan dia...yer la org lelaki kan?...


act, kami dpt kete tu 10hb lepas...ms tu ety t'sgt busy @ our conference di Sunway Convention Centre so hubby la yg rasmikan dulu n g uruskan semuanya...kali ni hubby lebih rasa bermakna coz dr awal smpi la dpt kunci everything hubby yang buat..kl dulu masa kereta MBB 1241 my FIL yang uruskan n masa tu hubby kat atas kapal...kereta lama kami dh trade-in..terlalu byk kenangan n jasa kete tu..ety sayang sgt kat dia..


masa kete tu trade-in ety xsempat pn tgk n say good bye....sedih jugak...balik2 kete dh xda tp diganti dgn yang br..hubby n our lil prince yg rasmi g balik melaka dua beranak tu..bukan main lagi..mula2 risau gak just hubby jer yg drive bwk rizqi n ni 1st time..nasib baik la rizqi tdo sepanjang jalan..tp bila dh ada kat melaka xlah ety risau kan 2org yg tersayang ni..coz kat sana ada wan n tok yg boleh jagakan rizqi n makan minum hubby juga...

rizqi ngn ibu dia..

ety abis keje hr rabu (12hb)..masa tu pn dh malam n penat sgt2..hubby dtg ambik kat sunway...ni la 1st time ety dpt naik kereta baru kami..smpi2 jer ety terus salam hubby n terkam si baby comel rizqi ala bucuk2 tu...rindu sgt2...mula2 tu dia buat xtau jer..mcm merajuk sbb lama ibu dia xhug n kiss dia...after a few minit br la dia ok...n gelak2 gembira..n then we singgah makan2 @ bandar puteri puchong...mkn steambot..boleh tahan la sedapnya...sebelah ngn bumbu bali..restaurant tu penah masuk Jalan-jalan Cari Makan...so apa lagi kawan2 g la makan kat c 2..(tp xsempat nk snap pic coz dh penat sgt..)..esoknya ety masuk ofis lambat coz dh dpt green light from my bos...tq bos..


hubby ngn kereta baru dia..

1st time ety drive our new car...condition mmg ok mmg jauh lebih baik dr kete sebelum ni...patutla ramai yg penah beli kete brand ni akan bg paling kurang 4star utk performance...tp xbermakna kete buatan malaysia semuanya xbagus..apapn kita kena support barang buatan malaysia..


rizqi ngn pakcu kesayangan dia..


xsampai seminggu kete dh 1000km..so kena la services..mana x nya..pergi balik melaka n perak tu xt'masuk g jln2 kat prk lg..masa kat perak ety,hubby n rizqi sempat g celebrate b-day bash aqeel yang cute tu...ety kenal mama aqeel (ann) pn dr alam maya ni juga..kebetulan ann kenal my cousin yg hubby dia satu kapal ngn arwah suami ann..apapn ety bangga ngn ann yg sentiasa tabah dan memberikan yg terbaik buat aqeel semenjak pemergian suami tercinta...b-day aqeel sgt meriah..mknn sgt sedap..ada cendol..satey...mee n bihun goreng..kuih muih...spageti..n lain2..kat sana ety sempat jumpa izan+hubby dia....n 1 of bloggers juga...salam perkenalan...untie doakan aqeel jadi anak yg soleh..amin.



b-day aqeel...sgt meriah...


ety juga sempat g visit anak makngah yg warded kat hospital pantai puteri, ipoh..alhamdullillah nadhirah semakin sihat..mmg dr kecik lg dia ada komplikasi dalaman..dimusim2 virus sana sini dia kena lebih berhati2..n then singgah rumah makyong...tp xsempat nak jumpa icha, our sweet anak buah...yg manja ngn kami coz dia g medan,bandung ngn mama,papa, tok n opah dia..xdpt la jmpa dia..dia pn sibuk2 nak jmpa baby rizqi dia..ety smpat jmpa k.ima n abg. najib jer..alhamdullilah k.ima dh prgnant..n berdoa agar her pregnancy selamat..dia kata trauma sgt bila dpt tau dia prgnant..after dinner br we all balik ke t.intan...



so ety n hubby n also my parent melaram ngn new car masing2...my parent pn beli kereta baru same with us..cuma different colour jer...ntah cm ner la boleh sama anak beranak n menantu ni..kebetulan dh sama,kitaorg decide nak beli num plat yg sama..hubby yg bg cadangan num is 1221...at last kitaorg yg xdpt...coz num tu hot kat wilayah..kl nak we kena tunggu plat perak AGX tu pn kena tunggu 1month...my parent dpt num tu just rm260je..kl kt wilayah kena bayar 1k++...so xjd n then we terus mintak runner booking 8284@8482...n yg dpt 8482...so ok la...that is num tahun lahir kami..84 it's me...n 82 hubby...bak kata hubby 'lady first'...yg kelakar nya num kami 1221 n 8482 naik menang num ekor..hahahaha...tp jgn slh sangka tau kitaorg xbeli..haram tau...tauke sayur yg hantar sayur kat kantin mak yg bgtau...hahahaha...siap nak bg share kat mak..tp mak xkan terimanya....xberkat tau..



so dpt la kami WSW 8482... my parent AGW 1221.....




n good bye to MBB 1241..n hopefully ety akan dpt jmpa dimana2 nanti....

17 Comments:

  1. Belly-Button said...
    cantek!!
    w|cKa` said...
    rizkq comel.. sangat comel.. dia suka senyum.. tu wat dia lagi comel..

    wahh anak beranak pakai keta sama.. bestnye bejalan2 raya ngan keta baru nnt..
    mrs.lune said...
    yayy! boleh tumpang kete baru k.ety nti! =)

    p/s : nice ride!
    kuntumz said...
    ety, nti akak jump keter ety nii akak hon yerk...tpi keter akak keter buatan msia jer....hehhehee

    pon ponn...........
    HaninFarshid said...
    congrats...you've got a great family car....good choice ;)

    huhu! tersenyum-senyum rizqi naik keta baru :) comellll...
    aQEEL IdraKi Mama said...
    cantek... ari tuh kire baru dapt la yer...tapi kalo dpt plate 8284 same la kiter ek...tp 8482 pun ok gak... ble kiter nk join club honda nih...we vote 4 HONDA the power of dream....thanx 4 da present
    faRra said...
    waaa, new car..!!!elegant!!!
    Honda mmg best kan???muahahaha..promoto plak di cnie..
    >___<
    eventho Fara 'menumpang' je Honda my dad, tp da berangan siap2 ni..once da keje, klu dapat dt lebih, one of my choices is to buy Honda..
    hEhehehehe..

    *anyway, happy fasting sis..
    send regards to ur loved...
    Along said...
    kereta raya!
    ety said...
    sha..

    tq so much..


    izan..

    rizqi mmg t'over peramahnya..sesapa pn dia akan senyum..kl dh besar nnti msti org ingat menggatai jer mamat ni..haha..
    dianafirdaus said...
    ety,
    nice car!!!!
    jom..kite join HONDA club plak ;)
    ety said...
    ain..

    meh..meh...kita balik kmpg sesama nak?..


    k.aziah..

    huhu..ingat kan sapa td..ok akak jgn lupa hon erk..
    ety said...
    hanin..

    thanks dear..
    mmg rizqi tu asyik tersenyum jer dia sepanjang jln..tp bestnya ibu dia jd bos duk belakang..



    ann...

    yups..hr tu br jer dpt seminggu..tu la kl x dh sama dh num kita kan?..jom join club..honda mmg best..
    ety said...
    farra..

    insyaallah one day farra akan dpt kete idaman farra..cm akak ni xpenah idam pn..tuppp..tuppp dpt lak..alhamdullilah...

    along...

    nmpk gayanya cm tu la..kete raya..along best nye g hnymoon..huhuhu..


    k.dee..

    jom..Konvoi wif HONDA...
    Yat Ekhram said...
    weweeeeeeeeeeeeit keta baru tuuuu..

    whoa beshnye.
    boleyla antie yat tumpnag keta ibu rizqi :)

    betul..betul..honda the power of dream gitu kan.Comfort & worth it for money hasben kak yat kata..
    Marsha~ said...
    woaahhh.. beraya dgn keta baruleee.... rizqi sangat tembammmmm!!!
    LuvZa said...
    wah ety...bestnye raye ni ngan kete baru..cikgu saidin pun tuko kete ek..nk g raye umah cikgu saidin la thn ni..nk tgk kete baru...ahaks..
    AngOsH said...
    wah akak, raya nnt, tdo dlm kete terus laa kak..senang nak g open house..muahaha..kidding sis...1st tyme komen lepas jumpe that day..=)..hye2

Post a Comment



Template by:
Free Blog Templates