DEKORASI BAJET

OUR LOVE...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

BUAH HATI KAMI....

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Thursday, December 31, 2009

alhamdullilah..
pejam celik....pejam celik...2009 pun akan berakhir tinggal beberapa jam saja lg...
for me..terlalu banyak kenangan pahit dan manis..suka duka dikongsi bersama orang2 tersayang...
2009 juga tahun paling bermakna dan paling bertuah bg ety n hubby kerana tuhan telah melimpahkan rezeki buat kami....
Rentetan sepanjang 2009
Januari ::: paling bermakna dalam hidup kami buat selama-lamanya ialah dengan kehadiran Buah Hati yang diberi nama Muhammad Shafiy Akmal Rizqi tanggal 23 Januari 2009.....Kelahiran yang kami tunggu2...Saat yang paling manis buat kami sekeluarga...Alhamdullilah Rizqi membesar dengan Sihat dan Bijak....
Feb ::: masa ni adalah bulan berpantang..huhuhu...ety berpantang di rumah mak kat Perak..bg ety proses berpantang xlah sesusah yang disangka...hanya kena tahan nafsu makan jer...ety lak mmg suka makan nasi + lada hitam n ikan haruan...so xla menyeksakan sgt...lg berselera adalah...
Mac ::: buat kenduri Aqikah+Cukur jambul+Naik Buai....kenduri ni buat kat rumah mertua di Melaka...alhamdullilah kami dah tunaikan kewajipan ni...tp...belum genap pun dua bulan,rizqi dimasukkan ke wad...so berkamoung la jugak ety n hubby kat wad menemani si kecil itu...mmg saat yg menyedihkan tatkala melihat si anak kecil menangis2 apabila kena cucuk...tp ety juba kuatkan semangat n tabahkan hati...bulan ni juga secara rasmi ety,hubby n rizqi tinggal di rumah baru kami coz masa dapat kunci ety sedang sarat mengandung masa tu....
April ::: dah mula menjalankan tanggungjawab sebagai pekerja..mmg malas sgt..dah dua bulan bercuti..keje pun dah menanti dengan byk nya...rizqi dihantar ke nursery...paling tak disangka tetiba jer kami bersetuju tuk membeli a new car..but kena tunggu lbh kurang 4month..ni dinamakan rezeki...
Mei ::: sekali lagi dugaan buat kami sekeluarga...my hubby dimasukkan ke wad akibat terlibat dalam kemalangan jalan raya semasa di dalam perjalanan ke tempat kerja...kali ni ety perlu lbh kuat...hubby memerlukan pertolongan tuk bergerak kerana kaki kanan nya patah...dlm masa yg sama ety juga perlu menjaga rizqi yg masih kecil...alhamdullilah ety dapat mengharunginya dengan tabah...
Jun ::: dugaan dtg lagi....kali ni my dad pulak dimasukkan ke wad akibat penyakit kencing manis yg agak kritikal..masa ni jugak ety celebrate my b-day kat hospital wif my family...my mum juga tak sihat...semoga kami sekeluarga terus diberi kesihatan yang baik...
Julai ::: sgt busy menjalankan tugas harian...melayan karenah rizqi yang xhenti2 menghiburkan...juga sibuk membuat persiapan hari raya walaupun sambutan hari raya masih lambat...
Ogos ::: Sedih...coz terpakasa berpisah dengan hubby n rizqi selama 5hari....outstation....1st time berjauhan dengan rizqi..mmg lain sgt rasa hati ni..apapun ety percaya hubby boleh menjaga rizqi dengan baik...bulan ni juga bermakna buat kami..coz kereta baru idaman kami telah dapat...hubby yang rasmi dulu..huhuu....
September ::: Menyambut Hari Raya Aidilfitri dengan insan baru...mmg menggembirakan ..ke sana ke mari mengutip duit raya...huhuu...rezeki rizqi murah coz dia dapat byk duit raya..
Oktober+November+Disember :::bulan ni xda apa2 yang berlaku selain terus sibuk bekerja dan bekerja...tp yg sedihnya hubby terpaksa berjauhan dengan kami berdua...dia diarahkan bertugas di Senawang..so hanya weekend shj hubby akan balik ke rumah bertemu kami...Rezeki di akhir tahu juga kami masing2 mendapat Bonus...yahuuuu.....
tuk 2010....ety berdoa dan terus berusaha agak kehidupan kami sekeluarga lebih baik dari apa yang kami perolehi hari ini...
ety juga mendoakan kesejahteraan dan kebahagian u all di samping org2 tersayang..agar persahabat di alam maya ini terus kekal selamanya...
bye...c u next year..........

3 Comments:

  1. faRra said...
    k.Ety..Happy New Year!!!
    May this year bring a bundle of happiness to us..
    Amin~
    reen-not-green said...
    happy new year ety.. :)
    Kaseh NazLieza said...
    rajin akk wat entry for short story for 2009

Post a Comment



Template by:
Free Blog Templates