DEKORASI BAJET

OUR LOVE...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

BUAH HATI KAMI....

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Monday, December 7, 2009


dh lambat nak wish to all SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA..

slagi umat islam xbalik dari mengerjakan haji maknanya kita masih lagi berhari raya kan...


menyambut raya haji @ my side xlah semeriahkan menyambut raya aidilfitri....tp kami tetap menyambut dengan penuh kesyukuran...raya ni kami balik beraya di PERAK...balik kali ni mmg sgt mencabar kewibawaan..heheh..knp????....traffic jammed yg amat2 sgt....kl nak tau kitaorg atas highway jer dekat 7jam....padahalnyer kl ikutkan just 2-3hours jer boleh smpi depan rmh...xtau la apa sebabnya???terlalu byk kereta di malaysia ni agaknya...sistem jalan raya kita masih xbagus kan....we all sempat singgah rehat kat hentian jejantas sg buloh p pekena burger king...punyala ramai makhluk kat sana..tgk dari restoran burger king tu punya la byk kete kat bawah tu....langsung xbergerak...so ety n hubby pun mengeluh panjnag..xpenah2 la teruk jammed mcm ni...myb sbb skrg pun school holiday kan..so lg ramai la org nak balik ke kampung msg2..nsb la rizqi xbyk ragam dlm kete lama..ni training mana tau kot2 nak bawak rizqi jln jauh2 ke kelantan ker..ganu ker..johor...penang....


hari khamis lg ety dh cuti coz school rizqi tutup hari tu..so ibu dia pun kena la cuti jaga si kecik tu kat rumah..hubby masih lg bekerja di senawang..kiranya kami berdua ni tunggu hubby balik jer la...

mcm boring duk rumah so ety bawak la rizqi jalan2...jalan nyer jalan....tup..tup...smpi kat alamanda..act, g bayar bill kat maxis centre..pas tu saja tgk2 baju kat mothercare n baby poney..xda yg berkenan la..ada pun xda saiz la pulak..maklumlah rizqi dh kena pakai baju 12-18mnth @ 1year...yg lain dh xmuat..so skrg ni proses membeli baju rizqi nyg besar2 la pulak..baju yg lama simpan elok2 bg kat adik rizqi nnti..hehehe...sempat jugak rembat toys tuk rizqi..fisher price...dia pun dh pandai memilih skrg...kl xnak dia akan geleng2kan kepala...

kat rumah mcm2 my mum dh masak...ada lemang..ketupat..rendang..laksa...nasi dagang...n mcm2 lg..mmg nyum...nyummm....apa lg makan dh xingat nak nk diet dh...after sembahyang raya kitaorg siap2 nk g beraya kat school my adik..dia xbalik beraya coz dis year dia ambik SPM..sanggup tu dia xnak balik padahal bukan jauh mana pun rumah...dr rumah ke SEMESTI tu just dlm 15minit jer...so we all bawak sgala makanan tu ke school dia...mkn beramai2 ngn kwn2 dia yg sama2 xbalik juga...mmg we all pun dh plan...best jugak sesekali beraya ramai2 ngn budak2 sekolah...hopefully diorg sume success dlm SPM nnti..


after that kami balik kmpung my granpa..ramai org kat sana..yg best bila dh ramai mcm2 makanan ada n yg paling best ada durian...yummmieeee...puas la kali ni balik mkn durian..n esoknya pulak kami beramai2 g ke LOST WORLD OF TAMBUN...ni 1st time rizqi g water park...mmg dia hepy sgt..n xduk diam bila nmpk mcm2 ada kat sana...org pun ramai maklumlah school holiday kan...rizqi mandi smpi xmau naik2 dah...bila nak abis mandi jer dia nangis....n xtau takut langsung even g kat ombak pun dia relax je dlm boat dia...mmg dia heppy sgt...n punya penat nyer smpi tertido lena.....smpai kat rumah rizqi masih berangan dia mandi kat pool...hehehe...next time ibu n abah bawak rizqi g water park lain lak yer...


hr ahad km balik KL...ni lg skali kami menempuh trafic jam sgt2...sempt msg2 ngn dina...dia pun terperangkap kat highway juga..xtau la napa ramai sgt..raya puasa pun xjammed cm tu...utara,selatan n pantai timur sume sesak....

9 Comments:

  1. ZuRaNaI said...
    adik saye ex semesti kak ety..die spm 2008.hii..
    w|cKa` said...
    sy pon salah sebijik keta dlm jammed tu.. tensen yg amat.. kitorg siap telanggar bontot keta org lagi.. sebaik xde pape.. huhu

    geram la tgk rizky ni.. makin hari makin comey.. dah la frenly ngan org..
    Kaseh NazLieza said...
    wah...bestnyer rizqi jln2 dgn ibu ea...rizqi makin lama makin handsome la...nk jd menantu mama x...hehehehe
    ety said...
    zuranal..
    o yer ker..means adik akak ni junior dia la yer??...msti dia kanal kan?
    ety said...
    izan...

    yer ker?...la smpi t'langgar kete yer..mmg teruk sgt kan jammed nyer..
    ety said...
    lieza...rizqi mmg suka jln2...dia sgt hepy..haaaaaaaaaa...nk jd menantu???...
    ZuRaNaI said...
    yeee..maybe die knal..hiii~
    reen-not-green said...
    i wonder when can see rizqi again?

    hurmm...

    p/s- tlg cubit pipi dia on behalf of me yeah? hehehehe
    ety said...
    rizqi pun dah lama xjumpa untie reen..

    nnti kita jumpa yer untie..untie leh cubit2 pipi rizqi yg tembam ni...

Post a Comment



Template by:
Free Blog Templates