DEKORASI BAJET

OUR LOVE...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

BUAH HATI KAMI....

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, April 15, 2009

lately, mmg byk sgt keje yg kena buat...keje d ofis n keje di rumah..tp still blh manage my time..
.
.
.
alhamdulillah my B banyak sgt tolong buat keje kat rumah termasuk la menjaga si kecik tu...dia la yg buat susu n menyusukan rizqi...ety lak time tu la br leh wat keje rumah skit..masak..menyapu..mengemas..lipat kain...kemas baju..dll....puan2 n cik2 msti tau kan keje org pompuan...
.
.
.
every morning ety g keje ditemankan si kecik di sebelah..before hantar dia g nursery ety akan salinkan dulu pampers dia..n then akan basuh muka dia..pastu bedak2 skit..ermmmbaru wangi..pagi2 pn kena smart jugak..
.
.
.
rizqi mmg suka kalau ety bedakkan dia..dia msti ingat nak berjalan la tu..tu la ikut perangai ibu dia, suka berjalan...ms rizqi dlm my tummy mmg ety slalu g jln..sorg2 pun xper...ms dlm kete slalunya ety akan cakap2 ngn dia..wlwpun rizqi msh blm blh bercakap but i know he understand what i say..dia akan senyum jer..kdg2 ety akan nyanyikan tuk dia..story apa2 cerita..smpi keluar suara dia ketawa.


lagi 1, my baby ni pemurah ngn senyuman..ms dlm pantang lg mmg dia suka senyum..sekarang ni lagi la..sbb tu pic dia banyak yg smile..
.

.
.
my home ngn ofis xlah jauh mana..kdg2 ety akan hantar rizqi dulu ke nursery tp kl tgk jam mcm xsempat jer ety akan punch dulu..pastu br hantar rizqi..
.
.
.
time balik lak ety akan ambik dia around 5.30pm..at de moment ety x buat keje overtime lg..blm bersedia nak tinggalkan rizqi lama2 kat nursery..tp tu la keje makin byk..pas ni mybe dh kena outstation...msti sdh n rindu tinggalkan rizqi..
.
.
.
smpi rumah biasanya ety akan tgk pampers rizqi dulu..kl terlampau basah ety akan salinkan..dia akan main2 ngn abah dia..bila dh penat dia pun akan nangis2 mintak susu...dh kenyang dia akan tido..tp time maghrib ety mmg xbg dia tdo...
.
.
.
hubby akan jaga dia n ety lak akan masak for our dinner..msk yg simple2 jer...n then makan...smtimes rizqi akan tdo dlm kul 8pm but kdg2 dia tido lewat...ada jugakla masa tuk kami tgk tv sambil2 melipat kain...hhuhu..biasanya wktu mlm rizqi akan jaga dlm 2-3times...yg tu pun dia jaga just nak menyusu jer..pas kenyang dia akan tido balik..tp xboleh lambat wat susu dia..kl lambat dia akan jerit..heee...babap anak ibu ni...
.
.
.
tu la rutin ety setiap hari..walaupun penat but i'm hepy...tmbah lagi bila tgk rizqi asyik senyum jer..geram ibu...


aksi rizqi di awal pagi.............di dalam car seat














3 Comments:

  1. ain husna said...
    olooo, geram tol la tgk rizqi ni.makin tembam la k.ety..hehehe.

    xsabar nak men gn die lg ni ;)
    Dina said...
    Eeeeeiiyyy si bulat sorang nih!
    Cubiiiiiit pipi die tuh!

    Ngeeeeee!

    *wat muke geram yang amat*
    Marsha~ said...
    tembamnyeeeeeeeeee pipi.. huhu.. ibu pakai suar sampai dada.. kijam tau.. :P

Post a Comment



Template by:
Free Blog Templates