DEKORASI BAJET

OUR LOVE...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

BUAH HATI KAMI....

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Thursday, April 23, 2009

last week,ety dgn hubby saja suka2 jalan tgk car..so we all g nissan showroom...proton showroom..toyota showroom..honda showroon..kia showroom..dll



actually nak surveykan for my mum yg dh lama nak tukar kete..kami pun plan nak tukar new car tp xtau la bila..sbb tu kami tgk jer dulu n then baru decide..byk perkara kena fikir..instalment for every month tu yg penting..tkt ter'over' budget..tmbh lg my b skrg dh keje kat darat..



my B mmg paling suka tgk kereta2 ni..maklumla lelaki kan.fhm2 jer la..kat rmh penuh ngn magazine about car..'on the road..motor traders...' so dia yg xcited nak surveykan for his MIL..siap test drive lagi..huhu..



My B cdg nk tukar MPV untuk lebih selesa dan luas tp me xberapa suka ngn MPV..ntahla xtau kenapa..yer la anak br sorng bukan xmuat pn kl guna sedan..

(eh..apasal lak kita yang beria2 ni..kan nak carikan tuk mak jer..hehehe)



after g tgk sume brand car yang ada tetiba kami pulak yang berubah fikiran...



hahahaha....

we all decide n tekad nak tukar new car..bukan kata kereta sekarang ni xok but dh tiba masanya tuk kami tukar..now kami guna proton wira special edition..terlalu banyak jasa dan kenangan bersama kereta kesayangan kami tu..hampir 5thn jugak kami guna..keteta tu la yang membawa kemana saja kami pergi...



my B beli masa dia bujang lagi..xsilap masa umur dia 22...pas kawin ety yg banyak guna coz B g sailing..alhamdullilah kete tu xpenah buat masalah besar...mmg sayang nak lepaskan kete tu..



insyaallah lagi 3or4 month we dpt a new car..the new car special for rizqi..coz since rizqi inside my tummy terlalu banyak tuhan limpahkan rezeki buat kami..alhamdullilah..



loan pun dh lepas...we are very lucky coz masa kami booking tu interst tgh turun 2.35% n now for dis week interst naik sehingga 3.60%...itu la dinamakan rezeki kan...



a new car yang bakal kami ambik ni xlah mencecah 100k..it just around 90k..ety mmg sgt suka dgn ciri2 keistemewaan pada kereta ni..insyaallah coming soon we all akan dpt new car...

Buat sang wira...
engkaula ratu hati kami..
engkau membawa kami walau kemana saja kami ingin pergi
tanpa mengira
hujan atau panas..
siang atau malam...
jauh mahupun dekat
engkau juga la yg membawa kami mencari rezeki...
amat berat hati kami ingin melepaskan mu
namun ia tidak bererti kami membenci mu..
terlalu banyak kenangan pahit dan manis bersamamu
jasa yang engkau taburkan amat kami hargai
kami tidak akan melupakan jasa dan pengorbanan mu itu..
kami amat menyanyangi mu selama-lamanya
sang wira............MBB 1241



4 Comments:

  1. shima said...
    wowwieee...rizqi dpt kete baru ar..boleh la auntie nak tumpang...ngeeee.(muka xmalu ar)
    Yat Ekhram said...
    waaaaaaaaaaaaaahh keta baru tuu.

    pirate amik keta apa??
    cam beshhh je.
    dia ngan ekhram same jela gile keta kan :)

    okla tu rizqi membawa rezeki.
    nanti boleyla mama bawak antie yat jalan2 agi.hehehe.
    Ena Mazly said...
    Alhamdulillah, itulah dinamakan rezeki anak... ^_______^
    ety said...
    k.shima.........

    boleh kak..nnti sy bawak akak n anak2 akak skali yer..bila agaknya kita dpt berjumpa ni..

    k.yat...........

    kete biasa jer...nnti sy bwk mummy to be yer...


    k.ena...........

    syukur alhamdullilah...

Post a Comment



Template by:
Free Blog Templates