DEKORASI BAJET

OUR LOVE...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

BUAH HATI KAMI....

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, April 8, 2009

salam takziah

smlm ety trima berita sedih from my cousin...

dlm kul 11 dia call me n bgtau yg sorg dr rakan kami telah pun kehilangan suami tercinta..

dia ialah ANN..aka Ant mamaers (dlm fs)..Ann ni pun slh sorg dr wife seafarer..kbtulan mmg kenal ngn my cousin..ety kenal pn melalu fs jugak..tp slalu jugak kami berhubung..n kebetulan dia sama negeri ngn ety..ety masih ingat lagi saat dia disahkan pregnant..antara orang terawal dia bagtau ialah ety...

mmg sgt terkejut after trima berita tersebut..trus ety msg Ann..mmg betul la suami dia telah meninggal akibat kemalangan jalan raya..yg sedih nya dia mempunyai seorg anak kecil xsilap br nk msk 7month..cmner la aqeel nk trima semua ni nnti..sedangkan anak sekecil itu sedang asyik bermain..msti dia akan tercari2 dimana babah dia..xdpt ety bayangkan..

xtau la kl ety di tempat dia..apa perlu ety buat?..adakah akan meratapi pemergiannya???...

"Ya Allah tabahkanlah hati Ann..yg menerima dugaan dari-Mu itu..Berikanlah dia kekuatan untuk mengharungi dugaan besar ini..."

terus ety terfikir sejenak...alangkah nikmatnya pemberian tuhan pada ku ini...aku harus menghargainya...

walau apa pn kita tidak boleh melawan takdir tuhan..apa yang terjadi ada hikmah disebaliknya..dan kita sebagai hamba-Nya harus sentiasa bersedia menerima qada' dan qadar tuhan..sekelip mata saje tuhan nak tarik nikmat yang kita ada..

to all my frens yg mengenali Ann n tidak mengenali pun marilah kita sama2 sedekahkan Al-Fatihah buat Arwahyarham Amer @ Achong.. Al-Fatihah...........

Untuk Ann (sekiranya ada terbaca blog ety ni)..Tabahkan hati..Banyakkan berdoa...Jaga aqeel yg amat memerlukan perhatian dr Ann..ety amat memahami apa yg Ann Rasa dn tanggung ini..Berat mata yang memandang berat lagi bahu yang memikul..

ety sentiasa doakan untuk Ann...

8 Comments:

  1. ain husna said...
    sedih ny..
    al-fatihah..
    .ArianiAizat. said...
    ety..
    nani da bace dah paper metro tuh..huhu sedey kan..berat mata memandang berat lg bahu memikul..

    hope ann tabah hadapi sume neh..tuhan lebih syg hubby dia..

    al-fatihah!

    tx ety for smses nani..
    shima said...
    al-fatihah semoga rohnya dicucuri rahmat dan semoga isterinya tabah menghadapi dugaan yg mendatang
    Yat Ekhram said...
    huwaa..sob sob.

    kak yat serta merta teringat hubby bile tau biter ni tadi.

    Sian ann,sian aqeel.tapi allah lbh sygkan amir.Moga rohnya dicucuri rahmat.
    ety said...
    thanks kepada semua..insyaallah ety akan smpikan salam takziah pd ann nanti..tp buat ms ni ety pn xnk ggu ann..biar dia dptkan ketenangan...

    insyaallah berkat doa kita semua..dia akan tabah..
    Dina said...
    Ishk, tak dapat nak dibayangkan.
    Dina dulu penah tengok sorang ibu ni kehilangan anak die, terus terjelopok ke lantai bile jenazah baru sampai kat umah.

    Ni kan pulak suami tersayang.

    Kalo Ann bace ni, kite maybe tak kenal sesame sendiri.
    Tapi Dina harap Ann tabah hadapi dugaan Tuhan.
    azimah zainal said...
    sdeyh nye..

    takziah buat Ann yer..

    alFatihah
    Marsha~ said...
    mcm pernah tgk nickname tu.. alfatihah.. sedihnya

Post a Comment



Template by:
Free Blog Templates