DEKORASI BAJET

OUR LOVE...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

BUAH HATI KAMI....

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Friday, May 8, 2009

hye..peeps.....



hepy friday..ptg2 cm ni br free..so boleh la balas tag from dina..



[ Tempat pertemuan anda dan suami utk pertama kalinya? ]


kat Shell Kuala Sg Baru, Melaka (means kat rumah hubby la)

07-02-2004-

Ms tu ety ikut my cousin (k.ima)n her boyfren (abg najib) g Sure Heboh(now Jom Heboh)..diorg ajak ety jalan2 smbil g rumah kawan abg najib. Mula-mula tu ety mmg xnak ikut tp bila fikirkan boring weekend xbuat apa2 so ikut jer..b4 g Jom Heboh tu abg najib kata nak singgah n ambik 'kawan kapal' dia..so ikut jer la..dh namanya menumpang..disebabkan xtau mana satu rmh 'kwn kapal' dia kitaorg tunggu kat Shell pekan Kuala Sg Baru..


Ada la dlm 10 minit jugak tunggu..br la 'kawan kapal' abg najib smpi..ms tu ety kat dlm kete wif my cousin..smpi2 jer Hubby duk tepi kete..ety duk jenguk2dr dlm kete..tp ms tu hubby cm belagak jer..so ety pn buat lagak la jugak..(dlm hati..sapa ntah mamat ni..ingat aku nak ker...hehehe)..so hubby ajak g rmh dia...sblm tu dia bawak kami g tepi pantai dkt jer ngn rmh dia..kl nak tau rmh B dkt ngn ALAM...ms tu dia tegur ety..mula menggatal agaknya..ada ke dia ajak naik motor sama2 g umah dia..giler ker apa..ms tu dia mat rempit ..motor yamaha125..


dlm hati lagi....ee..apa la mamat ni..xmalu betul..td bkn main berlagak lg...ms kat rmh tu la bibit2 cinta bermula..kami saling jeling menjeling..pandang memandang..xsangka aksi kami diperhatikan oleh org2 yg ada di rumah tu termasuk la ayah dia aka FIL..siap sound ckp..'nak dtg sini selalu pun pakcik xkisah'...terkejut jugak masa tu..tp buat xtau jer la..just ignore..


ptg tu kami g Jom Heboh..tp naik kete lain2..ms kat sana la my cousin sengaja tinggalkan ety dengan dia..nak xnak terpaksa la jln ngn hubby..dah xda sesapa lg..ms tu jgk la lg bertambah mesra..paling kelakar n xboleh lupa hubby belikan air KACIP FATIMAH..hee..2st time lak tu minum..n tegur kuku ety panjang..ms nak balik tu dia mintak num phone..n sepanjang jalan dia asyik msg n call...so bermulalah episod cinta kami....


14-02-2004 (VALENTINE DAY)

1week after kami declare...



[ Pandangan peribadi anda terhadap sikap atau ciri-ciri pada dirinya ketika mula-mula berkenalan? ]


Mula-mula nampak cm berlagak sombong..pas tu rupanya hubby very frendly..baik...n sume ciri2 yg diiidamkan ada pada dia..



[ Tempat ‘dating’ di mana dia meluahkan perasaan pada anda? ]


PUTRAJAYA depan masjid putra...indahnya cinta kami seindah masjid yang tersergam indah itu..(masa tu masing2 bawak teman...tp part luahkan perasaan tu just kami berdua jer la)


[ Jika anda masih ingat, ayat yg dia gunakan ketika meluahkan perasaannya? ]


Ermmmm.....ingat2 lupa..tp that time dia luahkan perasaan tu mmg xboleh tido malam la...

ayat2 dia mmg power la..boleh hati ini cair...siap bagi selendang (beli dr oversea) n diary....Diary MISC lagi..mmg org kapal...



[ Berapa lama hubungan anda hingga ke jinjang pelamin? ]


Berkenalan : 07-02-2004

Couple : 14-02-2004

Tunang : 18-09-2005

Berkahwin : 09-02-2007


[ Berapa lama usia perkahwinan anda sekarang? ]


Hari-hari yang sangat indah bersama abang selama 2years 3month


[ Kejutan yg pernah dia buat pada anda? ]


Sebelum kawin : tiba-tiba tnpa pengetahuan hubby dh dtg jmpa ety kat bangi..mmg terkejut...boleh katakan sering kali bagi hadiah....dpt hadiah mmg best tp bukan itu yg ety inginkan apa yang penting kejujuran dan keikhlasan....


Selepas kawin: xbanyak beza dulu n sekarang...cuma kejutan selepas kawin ni lebih romantic la even nampak simple but impaknya besar...heheh..(paling best waktu masak kat dapur..tetiba dtg peluk ety dari belakang...n lain2 ada lagi...malu nak citer panjang...) fhm2 sudah la yer..



[ Perancangan anda dan dia dalam rumahtangga? ]


anak : Alhamdullilah kami telah mendapat buah hati kami MUHAMMAD SHAFIY AKMAL RIZQI dan bercadang nak tambah dlm 2-3thn lagi..lama ker?hehehe....




rumah : Alhamdullilah kami telah memiliki rumah kami sendiri..walaupun xlah sebesar mana but kami bersyukur dengan apa yang ada...RUMAH KU SYURGA KU..


kereta : Alhamdullilah our new car akan deliver on Julai.beli yang termampu...kereta yang sekarang bkn xok tp dh ada mcm2 mslh..yerla dh masuk 5thn..



nak buat yang terbaik untuk keluarga tidak kira dlm apa segi sekalipun...


[ Bagaimana dia melayani karenah anak-anak? ]


Hubby is a great father for rizqi....sgt teruja tatkala melihat hubby melayan karenah rizqi....complete sbg seorang ayah..



[ Hubungan suami anda dengan keluarga sebelah anda? ]


sgt mesra...dia la satu2 nya menantu lelaki dlm my family coz i;m only girl in my fmly...

sgt pandai menjada hati org tua..msra dgn my adik2...kdg2 kita sendiri diorg buat xkisah dh...sdh2...suka buat joke..


nak tag sapa yer...sume org dh kena tag ni....
sapa2 yang rajin nak buat la..
k, bye hepy weekend...nak balik kampung.....

4 Comments:

  1. Dina said...
    Balik kampung tuh bawak la buah-buah ke mende untuk Aunty Dina ni yeh Rizqi~!

    :D


    TQ Ety!
    Love u too~
    iena hamdi said...
    wah... ada blog jugak rupanyer.. hehehhe meh jumpa akak jugak... n kita change link yer...

    kak iena @ member kat FS

    http://surirumahjiwang.blogspot.com
    ain husna said...
    k.ety,
    smlm ahad sy cm nampak pirate kt ikea...tp xtau la pirate ke org len, nak tegur tp takut salah org..heheheheehhe.
    ety said...
    k.iena

    ok..nnti sy link blog akak yer...

    k.ain

    yer ker ain..betul la tu kot..mmg akak,pirate ngn rizqi g sana ptg semalam..apsal xtegur..huhuhu

Post a Comment



Template by:
Free Blog Templates